Lotus on hetkel vormel-1 MM-sarjas meeskondade arvestuses 297 punktiga neljandal kohal ning kaotab teisel kohal paiknevale Mercedesele vaid 37 ja kolmanda koha meeskonnale Ferrarile 26 punktiga. Kuna igal etapil on tiimidel võimalik teenida kuni 43 punkti, oleks Räikköneni eduka sõidu abil Lotusel võimalus veel ka teiseks tõusta.

Hooaja lõpus saavad meeskonnad vastavalt lõppkohale preemiaid. Teise ja neljanda koha omaniku boonussummade vahe on seejuures koguni paarkümmend miljonit eurot.

Räikköneni asemel peaks viimastel etappidel Lotuse vormelisse pääsema meeskonna kolmas sõitja Davide Valsecchi, kes ei suuda kindlasti soomlasega samal tasemel võistelda. 26-aastane itaallane, kes võitis eelmisel aastal GP2 sarja, pole varem kunagi vormel-ühes startinud. Lotusel on võimalik starti saata ka tiimi reservsõitja Jerome d'Ambrosio. 27-aastane belglane on kaasa teinud 20 MM-etappi. Eelmisel hooajal asendas ta ühes sõidus Romain Grosjeani, kes sai Itaalia Grand Prix`ks võistluskeelu.

Räikkönen on toonud tänavu Lotusele juba 183 punkti, Grosjean on teeninud 114 punkti. Järgmiseks hooajaks liitub 34-aastane soomlane Ferrari meeskonnaga.