Brasiilia GP lõppes pärast 55 ringi läbimist, kui Jaguari sõitja Mark Webber sõitis rajalt välja ning Webberi autost eraldunud rehvile sõitis omakorda otsa Renault sõitja Fernando Alonso, kes põrkas kokkupõrkest suurel kiirusel kummiseina. Alonso sai avariis ka vigastada ning toimetati haiglasse. Finišiprotokollis 3.-nda koha saanud Alonso väljus pärast intsidenti küll tugevalt longates ise autost, kuid seejärel istus raja serva maha, kust ta toimetati kiirabiautoga haiglasse. Alonso puudus sel põhjusel ka auhinnatseremoonialt, kuid nüüdseks on selgunud, et võidusõitja ei saanud avariis tõsiseid vigastusi. Intsident tõi välja punased lipud ning kuna 75% distantsist oli läbitud, siis loeti sõit ka lõppenuks.

Esialgu pidas ennast võitjaks Jordani meeskond, kelle jaoks oli tegemist 200.-nda stardiga F1-s, ja Giancarlo Fisichella, kes arvasid, et lõppresultaadiks loetakse 1 ring tagasi olnud positsioonid. Jordani meeskonna juubeldamise pani aga lõpu teade, et F1-s loetakse punase lipu korral lõppresultaadiks kaks ringi tagasi olnud rajapositsioonid, mis tõstsidki Brasiilia GP võitjaks Räikköneni, kellest Fisichella 1 ring enne Webberi avariid möödus. Ühtlasi süttis Fisichella vormel ka pärast punaste lippude lehvimist boksiteel põlema.

Esikaheksasse jõudsid Brasiilias veel David Coulthard, Heinz-Harald Frentzen, Jacques Villeneuve, Mark Webber ja Jarno Trulli.

Katkestamised:

Brasiilia GP sai alguse kollaste lippude all ning autod startisid võistlusele ohutusauto järel.

Pärast roheliste lippude lehvimist pakkus sõidu jooksul enim kõneainet Interlagose ringraja kolmas kurv, millest kujunes sõidu lõpuks omamoodi F1 autode romula. Kolmandas kurvis, kus rajalt jooksis üle hulganisti vihmavett, sõitsid seina maailmameister Michael Schumacher, BAR meeskonna piloot Jenson Button, WilliamsF1 meeskonna piloot Juan-Pablo Montoya ja Jaguari meeskonna piloot Antonio Pizzonia. Kolmandas kurvis lõppes ka Minardi meeskonna pilootide Justin Wilsoni ja Jos Verstappeni sõit, kes suutsid kokkupõrget seinaga vältida.

Kaks katkestajat lisandus Jordani meeskonna sõitja Ralph Firmani ja Toyota sõitja Oliver Panise vahel toimunud kokkupõrkest, nimelt purunes stardisirge lõpus Firmani auto esivedrustus ning britt libises pidurdusalas tagant sisse Panise Toyotale, mis pani punkti ka Panise võistlusele.

Brasiilia GP esimeseks katkestajaks oli Sauberi meeskonna piloot Nick Heidfeld, kes oli sunnitud võistluse pooleli jätma tehniliste probleemide tõttu.

Ebaõnn tabas ka kodupubliku ees võistelnud Rubens Barrichellot, kes oli sunnitud Brasiilia GP katkestama liidrikohalt, kuna tema Ferrari langes tehniliste probleemide ohvriks.

Brasiilia GP paremusjärjestus:

KOHTSÕITJAMEESKONDREHVIDKAOTUS
1RaikkonenMcLarenM 
2FisichellaJordanB+ 0:00.831
3AlonsoRenaultM+ 0:06.695
4CoulthardMcLarenM+ 0:07.391
5FrentzenSauberB+ 0:09.392
6VilleneuveBARB+ 0:17.910
7WebberJaguarM+ 0:20.070
8TrulliRenaultM+ 0:23.569
9R SchumacherWilliamsF1M+ 0:33.556
10da MattaToyotaM+ 1 ring
 BarrichelloFerrariBkatkestas
 ButtonBARBväljasõit
 VerstappenMinardiBväljasõit
 M SchumacherFerrariBväljasõit
 MontoyaWilliamsF1Mväljasõit
 PizzoniaJaguarMväljasõit
 PanisToyotaMkokkupõrge
 FirmanJordanBvedrustus
 WilsonMinardiBkatkestas
 HeidfeldSauberBkatkestas

Sõitjate punktitabel pärast Brasiilia GP-d:

KOHTSÕITJAMEESKONDPUNKTE
1RäikkönenMcLaren26
2CoulthardMcLaren15
3AlonsoRenault14
4TrulliRenault9
5MontoyaWilliamsF18
6FisichellaJordan8
7BarrichelloFerrari8
8M SchumacherFerrari8
9FrentzenSauber7
10R SchumacherWilliamsF16
11VilleneuveBAR3
12ButtonBAR2
13WebberJaguar2
14HeidfeldSauber1

Meeskondlik paremusjärjestus pärast Brasiilia GP-d:

KOHTMEESKONDPUNKTE
1McLaren41
2Renault23
3Ferrari16
4WilliamsF114
5Jordan8
6Sauber8
7BAR5
8Jaguar2