Soomlane pidi 16 ringi enne võistluse lõppu viiendalt kohalt katkestama, sest viimase boksipeatuse ajal ei õnnestunud mehaanikutel tema vormeli vasakut tagumist ratast korralikult kinnitada.

Kui tavaliselt järgneb sellise intsidendi puhul karistus, siis seekord otsustas Rahvusvahelise Autoliidu FIA tehniline delegaat Jo Bauer Ferrari karistuseta jätta, kirjutab autosport.com. Selline otsus tehti seetõttu, et Ferrari märkas koheselt pärast boksipeatust, et tagumise rattaga on midagi viga ning hoidis olukorral silma peal. Kui ka Räikkönen kinnitas, et masinal on probleeme, otsustati võistlus katkestada.

Räikkönen elas avaetapil juba esimeses kurvis üle väikese kokkupõrke, kui Toro Rosso sõitja Carlos Sainz Junior talle otsa sõitis. "Sain Sainzilt löögi tagarattasse. Masina põhi ja taguosa said kannatada. Selle olukorra algatas ilmselgelt Sainz," selgitas Räikkönen.

Tänase avaetapi võitis maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) tiimikaaslase Nico Rosbergi ja Ferrari sõitja Sebastian Vetteli ees.