2008. aastal nägi GPDA esimees Pedro de la Rosa, kes on McLareni reservpiloot, koos Fernando Alonso ja Mark Webberiga palju vaeva, et veel kõhklevaid piloote liikmeks veenda, kirjutab sponest.ee

Hooaja eel sai kinnitust, et GPDA-ga liitus mullune maailmameister Lewis Hamilton. Praeguste teadete kohaselt ühinesid organisatsiooniga umbes samal ajal ka Massa ning Sutil.

GPDA liikmete sekka kuuluvad veel paljud reservpiloodid ning tänavune uustulnuk Sebastien Buemi, seega on Ferraris sõitev Räikkönen jäänud ainsaks tegevpiloodiks, kes ei tunne selle vastu huvi.

De la Rosa oli rahul, et 2008. aastal tiitli eest võidelnud Hamilton ja Massa on nendega ühinenud, kellest viimane eelmisel aastal GPDAst lahkus.

„On tähtis, et oleme kõik seal," lausus de la Rosa. „Suurepärane uudis, et Lewis, Felipe ja Adrian on meiega liitunud, kuid samuti testisõitjad nagu Christian Klien ja uustulnukad nagu Buemi. See on üsna julgustav."

„Tunnistan, et olime eelmisel aastal nõrgad, eriti pärast Felipe lahkumist, kuid ta on tagasi tulnud ja olen selle üle õnnelik. Samuti olen väga rahul, et Lewis on meiega."

De la Rosa lisas, et loodab näha veel Räikköneni liitumas, kes veel kaalub seda. Nii oleks kõik tegevsõitjad GPDA liikmed.

„Soovime, et Kimi oleks meiega, kuna ta on üks tippsõitjaid - loodetavasti nõustub ka tema üsna pea."

„GPDA on tähtis organisatsioon. Kuigi sõitjad võitlevad raja peal, peame koos probleemide lahendamiseks töötama. Usun, et GPDA on tänasel päeval tugevam kui kunagi varem."

GPDA-l õnnestus juba hooaja eel FIAga läbirääkimisi pidada, mille tulemusel vähendati vormel 1 superlitsentsi.