Võistluse korraldajaid häiris põhiliselt purjus “rallisõprade” suur hulk, kirjutab rally.ee.

Enim teatati reedel ja laupäeval politseile joobes isikutest, nii avalikus kohas magavatest, lärmavatest kui ka võimalikest joobes juhtidest.

Politseijaoskonda toimetati kokku 21 isikut, kellest 14 jäeti kainenemisele. Väärteomaterjale vormistati 62. Kiiruseületajaid oli 14, joobes juhte kolm, joobes alaealisi tabati samuti kolm.

Kahel päeval viidi läbi kaks politseioperatsiooni joobes juhtide tabamiseks, mille vältel kontrolliti 393 mootorsõidukijuhti. Üks kontrollitutest juhtis autot alkoholijoobe tunnustega.

Ralli direktor Toomas Sepp nentis, et osa publikust ei käitunud rallit jälgides korrektselt. Tema sõnul piisas mõnest kohatult käituvalt inimesest, et rallist negatiivne mulje jääks.

“Kui suvel sai pealtvaatajaid kiidetud, et sel aastal on rallidel end viisakalt üleval peetud, siis Saaremaal seda absoluutselt näha ei olnud. Osa rahvast ei kuulanud sõna, see mure oli,” nentis Toomas Sepp. “Kes on rallifänn, see teab kuidas käituda. Need, kes tulid Saaremaale rihma lõdvaks laskma ja muuseas rallit vaatama, rikkusid asja ära.”