Terav konkurents ja sponsoritepuudus, samuti USA populaarseima autovõidusarja NASCARi jätkuv edu, on sundinud Ameerika tippvormelisarju juba pikemat aega otsima ühinemisvõimalusi, kirjutab autosport.com

1996 aastal siginenud eraldi vormelisarjad IRL (Indy Racing League) ja ChampCar ei ole olnud eriti viimastel aastatel väga atraktiivsed reklaamiandjatele ja sponsoritele ning ka publikumenu on jäänud oodatust väiksemaks. IRL keskendus peamiselt ovaal-radadele, ChampCaris sõideti tavaringradasid.

Mitmed Atlandi-tagused vormeliässad, nagu Dario Franchetti, Sam Hornish Jr. või ka ringiga vormel 1 sarjast naasnud ChampCari meister Juan Pablo Montoya on sidunud oma tuleviku hoopis NASCAR sarjaga.

Liitumine on tekitanud palju positiivseid ootusi juba käesolevaks hooajaks.

“Kaotasime tosina aastaga ikka liiga palju,” tunnistab legendaarne USA vormelipiloot, ja ka 1978 aasta vormel 1 meister Mario Andretti autosport.com vahendatuna ajalehele Indy Star, “loodan, et fännid, kes jagunesid, tulevad taas ühte, kuigi PR kampaaniast jääb siin väheks. Teod peavad enda eest kõnelema.”.

Uuest käivituvast hooajast loodetakse rajale saada vähemalt 26 vormeliautot.