MM-sarja üldarvestuses kasvas Vetteli edu lähimate jälitajate ees 79 punkti peale. 186 punkti kogunud sakslasele järgnevad 109 punkti kogunud Jenson Button (McLaren) ja Mark Webber (Red Bull).

Sõidu käik: (57 ringi)

Võistlus lõppenud - võitis Vettel, Alonso ja Webberi ees. Esikuuikusse mahtusid veel Hamilton, Massa ja Button. Esimest korda F1 ajaloos jõudsid finišisse kõik 24 startinud masinat. Viimati jõudsid kõik masinad finišisse 2005. aastal Monzas, kuid siis polnud startijaid nii palju.

56. ring - Liidrid on eelviimasel ringil. Poodiumi suunas liiguvad Vettel, Alonso ja Webber.

53. ring - Pidurdamatus hoos Vettel tegi veel võistluste kiireima ringi 1.41,852. Webberi masinal on probleemid käigukastiga, osad käigud enam ei tööta.

51. ring - paremusjärjestus Vettel, Alonso, Webber, Hamilton, Massa, Button, Alguersuari, Rosberg, Sutil ja Heidfeld. Alonso kaotab Vettelile 9,4 sekundiga. Alonso ja Webberi vahe on 2,5 sekundit.

47. ring - Liider Vettel käis viimast korda boksis ja kõik sujus. Tundub, et Vetteli võitu ei suuda täna väärata miski muu kui vaid masina tehniline rike. Vetteli edu Alonso ees on pea 9 sekundit.

46. ring - Alonso tegi Webberile silmad ette. Hispaanlane sai boksipeatusega Red Bulli sõitjast mööda. 4-5 mahajääjat on Alonso ja Webberi ees, läheb manööverdamiseks. Kõik 24 masinat on rajal! Liiklus on kõva, vahepeal viskab ummikud ette :)

43. ring - Webber käis esikolmiku meestest esimesena rehve vahetamas. Vahe tagumistega on nii suur, et austraallane tuli rajale tagasi kolmandal positsioonil. Boksipeatus võtab Valencias aega 20-21 sekundit, loomulikult kui kõik sujub.

40. ring - käib sõidu viimane kolmandik, liidritel tuleb teha veel üks boksipeatus. Katkestajaid täna veel pole. Vetteli edu tiimikaaslase ees 3,4 sekundit, Alonso kaotab pisut enam kui 5 sekundiga.

36. ring - kui midagi sensatsioonilist ei juhtu, siis tuleb tänane võitja kolmikust Vettel, Webber, Alonso, kes mahuvad hetkel 5 sekundi sisse. Hamilton neljandana kaotab liidrile juba enam kui 20 sekundiga.

33. ring - paremusjärjestus Vettel, Webber, Alonso, Hamilton, Massa, Button, Alguersuari, Rosberg, Sutil ja Heidfeld.

32. ring - nüüd on kõik esiotsa mehed teis korda boksis käinud. Ees Vettel, 1,9 sekundiga kaotab Webber ja 3,6 sekundiga Alonso.

30. ring - Webber sai boksipeatusega taas Alonsost mööda. Webber tegi ka kiireima ringi. Hamiltonile öeldi boksist, et esirehvid on ülekuumenenud. Hamilton vastas: "Ma ei saa aeglasemalt sõita!"

29. ring - Pool võistlusmaad läbitud. Vetteli edu Alonso ees 3,7 sekundit. Mehed peaks kohe teist korda boksi minema.

25. ring - Hamilton tuli juba teist korda boksi. Vettel võttis kiireima ringi enda nimele. Schumacher võitleb 16. koha eest. Hamilton langes boksipeatusega 4. kohalt kuuendaks.

24. ring - Webber tegi võistluste kiireima ringi 1.44,583.

21. ring - Fernando Alonso möödus 12 kurvis Mark Webberist ja hispaanlane hakkab nüüd ohustama Sebastian Vetteli liidrikohta. Vahe 2,9 sekundit.

20. ring - Esikolmik 3 sekundi sees. Paremusjärjestus Vettel, Webber, Alonso, Hamilton, Massa, Button, Rosberg, Alguersuari (pole boksis käinud), Sutil ja Heidfeld.

17. ring - mahajääja segas Webberit ja austraallane vibutas möödumisel vihaselt rusikat.

15. ring - Schumacheri vormelil on esinina katki, boksipeatusest väljumisel põrkas kokku Renault´ga. Massa tuli boksi ja Vettel uuesti liidriks. Vetteli edu Webberi ees vaid 1,5 sekundit.

14. ring - Vettel käis boksis. Juhib Massa, kes pole veel rehve vahetamas käinud. Hamilton sõitis kiireima ringi 1.44,401.

12. ring - juba hakkavad boksipeatused. Esikümne sõitjatest käis esimesena sees Nick Heidfeld.

11. ring - paremusjärjestus Vettel, Webber, Alonso, Massa, Hamilton, Button, Rosberg, Schumacher, Sutil ja Heidfeld.

10. ring - Vettel on kasvatanud vahe Webberiga 2,7 sekundi peale. Esiviisik mahub 7 sekundi sisse. Vetteli käes on hetkel ka võistluste kiireim ring.

6. ring - Button möödus teises kurvis Rosbergist ja tõusis kuuendaks. Vettelile kaotab Button juba enam kui 12 sekundiga.

2. ring - paremusjärjestus Vettel, Webber, Alonso, Massa, Hamilton, Rosberg, Button, Schumacher, Sutil ja Heidfeld. Vetteli edu tiimikaaslase ees on ligi 2 sekundit.

Start läks kadudeta, ees Vettel. Õhusooja 28 kraadi ja raja temperatuur 45 kraadi. Ees ootab 57 ringi, igal ringil 25 kurvi.

--------------------------------------

Eelinfo:

Vetteli kõrval stardib tema tiimikaaslane Mark Webber. Teisest reast alustavad Lewis Hamilton McLarenil ning Fernando Alonso Ferraril.

Edasi järgnevad Felipe Massa (Ferrari), Jenson Button (McLaren), Nico Rosberg ja Michael Schumacher (Mercedes), Nick Heidfeld (Renault) ning Adrian Sutil (Force India).

Hooaja edetabel:

1. Sebastian Vettel 161 punkti
2. Jenson Button 101
3. Mark Webber 94
4. Lewis Hamilton 85
5. Fernando Alonso 69
6. Felipe Massa 32
7. Vitali Petrov 31
8. Nick Heidfeld 29
9.-10. Michael Schumacher, Nico Rosberg 26