Autodele pidid olema jõuallikateks pandud TWR-i mootorid. Endine Prosti meeskond selle ettevõtmisega seotud ei ole, kuid nende esindaja kinnitas, et masinad peaksid olema Malaisias.

Suure kahtluse all on see, kas AP04 masinad rajale jõuavad. Autod peavad läbima tehnilise kontrolli ning kui selle juures on tehtud olulisi muudatusi, peaksid nad olema FIA poolt ka tugevuse poolest testitud. Lisaks ütles Bernie Ecclestone möödunud nädalal, et tema ei näe küll mingit põhjust tiimi rajale lubada, kuna see ei ole sama meeskond, mis Prost Grand Prix.

“Ta ei ostnud F1-st mitte midagi,” ütles Ecclestone. “Kõik mis ta ostis, on kaks kallist näituse autot. Ta võib selle ära unustada. Ta raiskab lihtsalt oma aega, üritades Malaisias võistelda.”

Ecclestone´i väitel peaks Phoenix kõigepealt maksma pea 48 miljonit dollarit F1-ga liitumise maksu. FIA president Max Mosley kommenteeris möödunud nädalal olukorda: “Seda peavad lahendama hakkama juristid.”

Eurosporti andmetel edastas FIA teisipäeva õhtul Phoenixile teate. “FIA teatas Phoenixile, et nad ei ole autoriseeritud Malaisia GP-l osalema,” öeldi FIA pressiteates, mis lõppes järgmiselt: “FIA on informeerinud Phoenixit, et nad ei ole lülitatud 2002 Formula 1 osavõtjate nimekirja.”

Phoenixi vormelid on Malaisias ning ilmselt ei olnud nende eesmärk seal võistleda, vaid läbida ainult tehniline komisjon. FIA reeglite kohaselt peavad meeskonnad maksma küllaltki suurt trahvi, kui nad etapi vahele jätavad. Etapi saab kirja siis, kui autod on viidud tehnilisse komisjoni, kusjuures nad ei pea seda läbima.