Kvalifikatsioonis sai Sten Pentus avaetapiks 21. stardipositsiooni — see loomulikult rahuloluks põhjust ei andnud.

Pentus kurtis auto seadistuse üle, seda eelkõige just kurvikiiruste osas, kuna nii tippkiirused kui ka pidurdusmaad olid võrreldavad esikümne pilootidega

Esimese võistlussõidu start õnnestus Pentusel hästi ning juba esimeselt ringilt tuli ta 15ndal kohal. Kohtade vahemikus 11-15 moodustuski grupp, mis kogu sõidu vältel omavahel kohti vahetas. Pentus suutis vahepeal tõusta 13ndale kohale, kuid langes seejärel jälle 15ndaks.

Sõidu lõpus õnnestus eestlasel siiski mööduda sakslasest Tim Sandtlerist ja lõpetada avaetapp 14. kohal kaotades kolmeteistkümnendale Marcel Jeleniowskile 0,95 sekundiga.

Pentuse enda kommentaaridest oli mõista, et debüüt õnnestus — arvestades esmakordset etteastest sellise autode massi seas oli tulemus tugev keskmine.

Teisele võistlussõidule tuli Pentusel startida teise kvalifikatsiooni tulemuste põhjal 23ndalt kohalt.

Teisel etapil läks Pentus vähemalt sama head tulemust püüdma, kui avasõidus kirja oli saadud, kuna pärast esimest sõitu tehtud seadistuse muudatused pidid auto juhitavust paremaks muutma.

Kvalifikatsiooni tulemusena 23ndalt kohalt startinud Pentusel ei õnnestunud teine start sedavõrd suurepäraselt kui lähe esimesele võistlussõidule. Stardiga suutis ta parandada küll kolm kohta tõustes 19ndaks, kuid sealt edasi algas juba tugev võitlus konkurentidega.

Sõidu teises kolmandikus õnnestus Pentusel mööduda kahest konkurendist ja tõusta 17ndaks. Sõidu lõpu eel andsid eespool sõitnud võistlejate vahelised kontaktid võimaluse veel positsiooni kahe koha võrra parandada — seega finišeeris Pentus teisel võistlusetapil 15ndana.

Pentus ise kurtis sõidu järgselt auto alajuhitavuse üle kogu sõidu vältel, ning naeris, et öine ilmamuutus tegi senise seadistuse kallal tehtud töö nullilähedaseks, kuid oli tulevaste etappide osas optimistlikult meelestatud ning seadis auto seadistuse edenedes eesmärgiks finišeerimiskohad esikümnes.

Järgmine Saksamaa vormel BMW etapp toimub 15.-16. mail Adria ringrajal Itaalias.