Reede õhtul vihmasajus sõidetud kvalifikatsioon Pentusel ebaõnnestus, kuna selle alguses toimunud kokkupõrge võttis võimaluse hea ringiaja üritamiseks, mistõttu tuli laupäeval startida 19-ndalt stardipositsioonilt.

Võistlus oli samuti vahelduvate ilmaoludega ning starti kogunenud võistlejatest pooled olid rajal slick rehvidega ja pooled vihmarehvidega. Start sujus Pentusel hästi nagu ka sõidu esimene pool. Sõidu keskpaigaks oli kuivailma rehvidel startinud Pentus tõusnud kümnendaks. Seejärel hakkas rada kuivama ning need muutused sundiseid Pentust taanduma. Sõidu lõpuks suutis ta taas konkurentidest mööduda ning lõpetas esimese stardi 11-ndana olles parimate ringiaegade võrdluses koguni paremuselt neljas.

Pühapäeval sõideti Vormel ADAC BMW võistlusklassi neljas osavõistlus, kuhu Sten Pentus startis reedese ebaõnnestunud kvalifikatsiooni järel 21-lt stardipositsioonilt.

Hea stardi järel suutis soojas ja niiskes ilmas toimunud sõidul Pentus esimese 10 ringi järel tõusta koguni esikümne piirimaile, möödudes mitmetest konkurentidest järjestikku. Peale 10-ndat ringi hakkas Pentuse vormel tõrkuma ja kogu eelnev hea sooritus kippus kaduma minema. Sõidu teises pooles tehniliste probleemidega vaevelnud Pentus finišeeris pühapäevase etapi 19-ndana.

Huvitava kokkusattumusena esines sama tehniline probleem ka kõigil Pentuse meeskonnakaaslastel, kes samuti sõidu teises pooles oma positsioone kaotasid.

Nädalavahetuse kokkuvõttena jäi seega Sten Pentuse tulemuseks esimene teenitud punkt Vormel ADAC BMW võistlussarjas, kuna tema 11.-s positsioon paranes koha võrra tänu ühe konkurendi diskvalifitseerimisele.

Laupäevase võistluse head ringiajad andsid samuti kinnitust, et ollakse õigel teel ning et vajalik kiirus, mis avaetapil puudus, on nüüdseks leitud.

Sarja järgmised etapid sõidetakse 29-30. mail Nürburgringil koos F1 Euroopa GP-ga.