Kahe päeva jooksul on Pärnu ringrajale oodata ca 150 võistlejat vähemalt neljast erinevast riigist. Stardivad mootorrattad, kereautod ja vormelid ning seda nii Eesti ja Soome Meistrivõistluste kui ka Põhja Euroopa regiooni karikavõistluste arvestuses, teatab Eesti Autospordi Liit.

Nagu võistluse nimestki välja tuleb, on tegu mitmepäevase üritusega. Pärnu ringrada läbiv Nurme tee suletakse võistluse ettevalmistuseks juba neljapäeval, 8-ndal juunil. Reedene päev on ette nähtud autode ja mootorrataste vabatreeninguteks ning laupäeval ja pühapäeval toimuvad võistlusstardid. Võistluse ülesehituses on laupäevane päev mootorrataste startide päralt ning pühapäevane päev autode ja vormelite päralt.

Mootorratastele saavad toimuma Superbike/Supersport 600 ja Rookie 600/Rookie 1200 ühisstardid. Sealjuures on vast suurimaks uudiseks see, et Skoda Racing Weekendi raames teeb on ainsad stardid kodumaal Eesti hetke edukaim mootorrattur Marko Rohtlaan, kes mõned päevad pärast ŠRW võsitlust on juba stardis FIM Endurance World Championship’i etapil Belgias.

Autode ja vormelite konkurentsis saab pühapäeval aga lisaks Baltikumi võistlejatele näha ka kogu Soome ringrajapilootide paremikku. Nimelt peetakse Škoda Racing Weekendi raames ka Soome Meistrivõistluste arvestust. Lisaks tavapärastele võistlusklassidele on Soomlased rajale toomas ka tõenäoliselt Pärnu raja rekordeid purustavad Vormel 3 autod.

Eesti poolelt lisab n.ö. “õli tulle” Vormel Baltic’u 2005 aasta Põhja-Euroopa regiooni karikavõitja Jegor Popov, kes hooaja avaetapil Riias ei startinud. Huvitavad saavad kindalsti olema ka Super 2000/B 2000 ühisstardid. Super 2000 klassis tasub kindalsti kaasa elada Martin Merisaarele Hondal ja B 2000 klassis Raimo Kulli’le, kes Pärnus stardis tuliuue Škoda Octavia RS’iga.

Kindlasti tasub jälgima tulla ka Legends’e — omalaadseid ja efektseid võidusõidukeid, mis ka eelmisel aastal toimunud Linnaringil pealtvaatajaid vaimustasid. Pärnusse on kohale lubanud tulla ca 30 autoline võistlejaskond, mis omakorda peaks tagama põnevad võistlusstardid.