Laupäevast kvalifikatsiooni valitsesid Mercedesed. Parimalt stardikohalt läks teele Lewis Hamilton, teiselt positsioonilt startis Valtteri Bottas. Suurepärases hoos oli ka Racing Pointi võistkond, kelle sõitjad Lance Stroll (+0,930) ja Sergio Perez (+1,08) hõivasid teise stardirea. Esikuuikusse mahtusid veel Ferrari ässad Sebastian Vettel ja Charles Leclerc. Tegu oli esimese korraga tänavusel hooajal, mil mõlemad Ferrari mehed jõudsid kolmandasse vooru.

Kvalifikatsioon ebaõnnestus aga Red Bulli jaoks. Max Verstappen oli seitsmes, Alexander Albon pidi piirduma 13. stardikohaga.

Stardipauguga löödi sassi kõik kaardid, kui teisena alustanud Bottas langes kohe alguses kuuendaks. Kogu ülejäänu sõidu pidi soomlane ronima järjest kõrgemale, kuid kolmandast kohast ta enamaks võimeline polnud.

Terve sõidu domineerinud ning suurema osa etapist ligi 20 sekundiga liidrirollis olnud kuuekordne maailmameister Lewis Hamilton näitas klassi ja võttis kindlalt Ungari GP võidu.

Seitsmendana alustanud Verstappen näitas tugevat starti ning kerkis kohe mitu astet kõrgemale. Hollandi piloot lõpetas võidusõidu teisel kohal.

Terve käimasoleva hooaja jooksul probleemidega kimpus olnud Ferrari jaoks olid kõik eeldused olemas, et võtta tänasest maksimum, kuid lõpuks suutis ainult Vettel püsida esikuuikus. Leclerc lõpetas sõidu 11. kohal.

Muidu sündmustevaesel Ungari etapil langes ainsana võistlusest välja Pierre Gasly, kelle vormelist hakkas tulema suitsu.

Lewis Hamiltoni järjekordne etapivõit Ungaris tõstis ta samale pulgale legendaarse Michael Schumacheriga. Mõlemad mehed on ainsad vormelipiloodid F1 ajaloos, kes on ühte ja sama etappi võitnud kaheksal korral.

Ungari GP järjestus: Hamilton, Verstappen, Bottas, Stroll, Albon, Vettel, Perez, Ricciardo, Magnussen, Sainz.

Hooaja esimese etapi võitis Bottas, teise Hamilton.