Avo Leok, kes on taasiseseisvunud Eesti Vabariigi üks väljapaistvamaid motosportlasi ja viimase kümnendi parimaks motosportlaseks tituleeritud krossimees, kukkus MX3 Motokrossi Maailmameistrivõistluste kolmandal etapil Hollandis 5.mail tänavusel aastal murdes kukkumise tagajärjel selgroo ning kahjustades seljaaju. Selle tulemusena tabas tema alakeha halvatus.

Olenemata raskest seisukorrast on kaasaegne meditsiin suutnud motoföderatsiooni kinnitusel erinevates maailma riikides sarnase diagnoosiga inimesi aidata.

Lisaks teistele asutustele on Leoki toetamise algatusega kaasa läinud ka Eesti olümpiakomitee ja Eesti sportlaste ühendus.

„Palume olümpiapere liikmeid ja spordisõpru ränga õnnetuse ohvriks sattunud sportlast jõukohase summaga toetada“, ütles Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann. „Avo vajab meie abi teadmaks, et teda toetavad raskel hetkel sajad ja tuhanded inimesed. EOK 50 000 krooni suuruse toetuse kõrval on otsustanud EOK täitevkomitee liikmed ja sekretariaadi töötajad teha ka personaalseid annetusi Sõmerpalu Motoklubi fondi.“

„Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Sportlaste Ühenduse liikmed soovivad vapra võitlejana tuntud Avo Leokile peatset paranemist,” oli Eesti Sportlaste Ühenduse esimees ja EOK asepresident Jüri Tamm kindel Leoki toetamise vajalikkuses. „Kuna aga nii raske õnnetuse ravi on pikaajaline ja kallis, siis ühineme Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni üleskutsega ning eraldame selliste juhtumite leevendamiseks sportlaste poolt loodud solidaarsusfondist 20 000 krooni kolleegi abistamiseks.“

Avo Leoki ravi toetuseks avatud pangaarve SEB Eesti Ühispangas on 10220045604011. Saajaks tuleb märkida Sõmerpalu Motoklubi ja selgituseks Avo Leoki annetuseks.