Erinevad vormeliportaalid kirjutavad, et Lundgaard on hetkel Renault' akadeemias vormel 1 tiimi kandidaat number üks ning kõige positiivsema stsenaariumi korral võiks ta juba 2021. aastal F1 sarjas kaasa lüüa.

"Tema akadeemias hoidmise eesmärk on alati olnud ta meiega F1 tuua. Nüüd peab ta F2 sarjas koguma piisavalt superlitsentsi punkte, mida F1-s vaja läheb," ütles Renault' akadeemia pealik Mia Sharizman Taani väljaandele BT.

Vormel 1 sarjas startimiseks peab piloodil olema 40 superlitsentsi punkti. Lundgaardil on neid hekteseisuga kogutud 18. F2 sarjas annavad hooaja lõppjärjestuse esimesed kolm kohta 40 punkti, neljas koht 30 ja viies 20 punkti.

"Vormel 3 ja Formula Renault sarjades nähtu põhjal usume, et ta teeb meiega sammu edasi. Viimane samm F1 poole nõuab väga head hooaja vormel 2 sarjas," lisas Sharizman.

2017. aasta Hispaania F4 ja SMP F4 sarja võitja Lundgaard lõpetas mullu FIA F3 sarja kuuendal kohal. Red Bulli akadeemiasse kuuluv Jüri Vips oli neljas. Lundgaardi isa on Markko Märtini endine tiimikaaslane ja eessõitja (gravel crew) Henrik Lundgaard.

Kui Renault' F1 tiimis peaks järgmisel aastal koht vabanema, siis juhtub see austraallase Daniel Ricciardo arvelt, kelle leping sel hooajal Prantsuse tiimiga läbi saab. Prantslane Esteban Ocon on Renault'sse naelutatud 2021. aasta lõpuni.