Ralli avakatsed sõidetakse pimedas, crash.net andmetel ei ole seda juhtunud juba rohkem kui kümme aastat.

Citroen

Citroen on taas ametlikult WRC-s tagasi, sedapuhku uue ralliautoga. Meeskonna boss, Guy Frequelin, ütles, et loodetavasti õnnestub uue auto debüüt edukalt ja tiim on võimeline võitlema võidu eest. Sebastien Loebi sõnul ei ole ta käsi veel täielikult paranenud ja päris 100% valmis ta veel ei ole — käsi on veel kange ja kõik liigutused ei tule välja. Samas ütles Loeb, et vähemalt testidel ei seganud see teda kiire olemast.

Ford

Grönholmi sõnul on see üks vähestest rallidest, millel ta lepib ka teise kohaga, igatahes ei kavatse ta riskima hakata vaid auto finišisse tuua. Erinevalt Grönholmist, kellele Monte Carlo ei meeldi, ütles Hirvonen, et temal pole selle keerulise võistluse vastu midagi.

OMV Kronos Citroen

Monte Carlos stardib meeskond vaid ühe autoga, mille roolis on Manfred Stohl. Kuigi eelmise aasta lõpus oli austerlane kindel, et sihib poodiumikohta, on reaalsem siiski see, et esimesed rallid kuluvad autoga harjumiseks.

Subaru

Petter Solberg usub, et auto on eelmise aastaga võrreldes konkurentsivõimelisem ja probleemidest on jagu saadud. Sama uskus norralane ka möödunud hooaja algul. Ka Chris Atkinsoni arvates peaks meeskond olema võimeline võitlema poodiumikohtade eest. Latvalale on see esimene Monte Carlo ralli WRC autoga, tema sooviks on finišisse jõuda.

Stobart Ford

Meeskond on väljas koguni kolme autoga. Punktidele sõidavad Latvala ja Henning Solberg, kolmandas autos on Wilson. Henning Solberg on enda sõnul põnevil ja ootab esimest rallit uue autoga, et näha, kuidas tema, Ford ja tiim kokku klapivad.

Munchi Ford

Uus, Luis-Perez Companci ümber ehitatud meeskond, kus teiseks sõitjaks Juan Pablo Raies, Monte Carlos ei stardi — nende hooaeg algab Rootsis.

Keda veel silmas pidada

Monte Carlos stardib 48 autot, neist 18 on WRC masinad. Kohal on Jan Kopecky Škodal, Toni Gardemeister ja Xavier Pons Mitsubishidel, Gareth MacHale Fordil.

Võitjad

2006 M. GRÖNHOLM / T. RAUTIAINEN FORD Focus RS WRC
2005 S. LOEB / D. ELENA Citroën Xsara WRC
2004 S. LOEB / D. ELENA Citroën Xsara WRC
2003 S. LOEB / D. ELENA Citroën Total
2002 T. MÄKINEN / K. LINDSTRÖM Subaru Impreza WRC
2001 T. MÄKINEN / R. MANNISENMÄKI Mitsubishi Lancer EVO
2000 T. MÄKINEN / R. MANNISENMÄKI Mitsubishi Lancer EVO
1999 T. MÄKINEN / R. MANNISENMÄKI Mitsubishi Lancer EVO
1998 C. SAINZ / L. MOYA Toyota Corolla WRC
1997 P. LIATTI / F. PONS Subaru Impreza