Legendaarseimaks meheks Monacos on muidugi Ayrton Senna, kes võitis seal kuuel korral. Tema aga võibolla kõige kuulsam sõit seal ei lõppenud siiski võiduga. Oma esimesel hooajal F1-s tuli ta teiseks Monacos Tolemani mitte just kõige kiirema autoga ning siit sai alguse tema kui geniaalse sõitja reputatsioon.

1955 tegi kuulus Itaalia võidusõitja Alberto Ascari ajalugu, kui ta põrutas koos oma autoga sadamapiirkonnas üle rajapiirde ning sulpsas vette. Ta õngitseti sealt küll elusalt välja, kuid mõned nädalad hiljem hukkus mees traagiliselt testide ajal. Ascari on ainus, kellel seal õnnestus autoga vees käia.

Enne Sennat oli Monaco kuningas Graham Hill, kes võitis 1963-1969 vahemikus Monacos viiel korral.

McLaren on kõige edukam meeskond sel rajal, kuna Ron Dennise juhtimisel võeti siin 11 etapivõitu ning 1984 ja 1993 vahel võideti McLareneid siin ainult ühe korra. Selleks võitjaks oli Ayrton Senna, kes 1987 sõitis veel Lotus Hondaga, kuid 1989-1993 tõi sama mees McLarenile järjest kõik Monaco võidud.

Kokku on Monacos võidurõõmu saanud maitsta 24 pilooti, 13 meeskonda ja 12 mootorivalmistajat.

Eelmisel aastal võitis David Coutlhard, kelle jaoks see oli esimene Monaco võit. Veel on hetkel sõitvatest pilootidest võitnud Michael Schumacher neljal korral, Mika Häkkinen ühe korra ning Olivier Panis samuti ühe korra.

Kvalifikatsioone on Monacos võitnud praegustest pilootidest Michael Schumacher kolmel, Mika Häkkinen kahel korral ja Heinz Harald Frentzen ühe korra.