Esimesel vabatreeningul sõitis kiireima aja välja MM-sarja üldliider Lewis Hamilton, kes sai ajaks 1.12,016. Meeskonnakaaslane Valtteri Bottas sai kirja kolmanda tulemuse (+0,072). Kahe "hõbenoole" vahele mahtus Red Bulli sõitja Max Verstappen, kes kaotas Hamiltonile 0,059 sekundit.

Esikuuikusse mahtusid veel Ferrari sõitjad Charles Leclerc ja Sebastian Vettel, kes olid Hamiltonist vastavalt 0,361 ja 0,717 sekundi võrra aeglasemad. Kuuendaks jäi Verstappeni tiimikaaslane Pierre Gasly (+1,064).

Vabatreeningul elasid ehmatuse üle Haasi meeskonna sõitjad Kevin Magnussen ja Romain Grosjean. Nimelt lehvitasid kohtunikud mõlemale sõitjale vabatreeningu ajal musta lippu, mis sõidu ajal tähendaks sõitjatele automaatset diskvalifitseerimist, aga kuna tegu oli treeninguga, siis ühtegi tagajärge sellel polnud.

Kummaline oli aga põhjus, miks Haasi sõitjatele musta lippu näidati. Haasi meeskonnal kadus ära raadioside Magnusseni ja Grosjeaniga ning nad pidid paluma kohtunike abi, et nad annaks meestele märku, et on vaja tagasi boksi tulla. Magnussen näitas lõpuks kaheksandat aega, Grosjean oli kümnes.

Probleeme oli McLareni sõitjal Carlos Sainzil, kelle autot tabas akuprobleem ja hispaanlane sai rajale alles treeningu lõpus kolmes ringiks.