Hooajaeelsetel testidel olid Ferrari sõitjad Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel teatavasti kõige kiiremad, näidates tagatulesid muuhulgas ka kuningliku sarja viimaste aastate valitsejale Mercedesele.

"Kimi väljavaated on paremad kui eelnevatel aastatel. Ta paistab tundvat end autos enesekindlamalt, mis annab lootust, et ta suudab ka rohkem võistlusolukorras endast välja võtta. Melbourne'is saab näha, kuivõrd reaalse pildi testide tulemused tegelikult meile andsid," sõnas 48-aastane Häkkinen täna Helsingis Soome meediale.

"Ferrari on samas pannud tänu testidel näidatud kiirusele endale ka pinged peale. Kui neil ei lähe nüüd kohe nii hästi nagu testid näitasid, võib olla tagajärg väga negatiivne. Nad võivad tegema hakata liiga rutakaid otsuseid," lisas ta.

Häkkinen peab oluliseks, et Räikkönen suudaks kohe esimestel etappidel meeskonnakaaslasest Vettelist jagu saada. Nimelt arvab ta minevikule tuginedes, et Ferraris pannakse küllalt varajases faasis paika sõitja, kes lõpuks MM-tiitli eest võitlema asub.

F1-hooaeg algab pühapäeva varahommikul Austraalia GP-ga.

Mika Häkkinen