“Kui ma ütlen, et Ralf on minu suurim konkurent, siis kõik arvavad, et ma ütlesin seda kuna ta on minu vend. Kui ma ütleksin, et ta ei ole minu suurim konkurent, siis ma valetaksin,” rääkis Schumacher.

“Inimesed kritiseerivad teda palju, isegi peale Malaisia võitu. Ta on mitmel korral seda tõestanud, et on võimeline võitma ning ta tõestab seda veelgi.”

Suurem osa pressist peab siiski Williamsi pilootidest paremaks Juan Pablo Montoyat, keda Schumacher ühtäkki enam hinnata ei taha. Montoyat ennustatakse Schumacheri järeltulijaks F1-s, kuid viimane ei taha sellest kuuldagi.

“Selleks et olla uus parim sõitja, peab veidi rohkem tegema, kui paar õnnestunud manöövrit. Ma ei tahaks tema võimeid alahinnata, need on kõrged, aga paljud teised piloodid on jätnud oluliselt parema mulje. Montoya võib olla väga hea piloot, ta võib võita tiitleid, aga seda peame veel kaks või kolm aastat ootama.”

Michael Schumacheril on kombeks aegajalt oma oponente psühholoogiliselt rünnata just seesuguste ütlustega. Viimastel aastatel on ta pidevalt David Coulthardile kehvasti öelnud ning mõne aja pärast teda kiitnud. Kuna konkureeriv tiim on vahetunud, siis oli ilmselt Montoya aega oma esimesed vitsad kätte saada.