"Olen märganud mõningaid edusamme, kuid ma ütleksin, et me peame talle aega andma," rääkis Payen Schumacheri seisundist Luksemburgi raadiojaamale RTL.

"Olukord on sarnane teiste patsientidega. Ajagraafik on umbes ühest kuni kolme aastani ning me peame olema kannatlikud."

2013. aasta detsembri lõpus mäesuusatades peaga vastu kivi kukkunud ja raske ajutrauma saanud Schumacher oli esimesed kuus kuud pärast õnnetust koomas. Hetkel taastub 46-aastane sakslane oma Šveitsi kodus Glandis.

Payen, kes ravis Schumacherit vahetult pärast õnnetust Grenoble`i haiglas, on vormelikuulsusega kohtunud nii Lausanne`i haiglas kui tema kodus.

"Vaatan üle, kuidas tema olukord areneb ning räägin seejärel tema naise ja lastega, milliseid muutusi olen märganud. Talle on loodud väga head tingimused. Tema naist ümbritsevad head nõuandjad, kõik on tehtud selleks, et ta paraneks," kiitis Payen perekonna panust.

Prantsuse arsti sõnul on just abikaasa Corinna mänginud Michaeli taastumisel võtmerolli: "Ta on mehele väga lähedane ja valmis endast kõike andma. Tema panus on erakordne, ta on väga hea inimene."

Schumacherit ümbritseb igapäevaselt 15 arsti, ravile kulub umbes 140 000 eurot nädalas.