Ametivõimude kinnitusel kaotas Ross mäest laskumisel tasakaalu ning kukkus väga kõvale suusarajale, vigastades raskelt rindkere ja pead. Päästemeeskond jõudis õnnetuspaigale kümne minutiga ning püüdis noormeest elustada, kuid koolipoissi enam päästa ei suudetud.

Prantsuse politsei usub, et noormees suusatas õnnetuse hetkel liiga kiiresti ning eiras rajal olnud hoiatusmärke, mis käskisid kiirust alla võtta. Ross, kes oli kogenud mäesuusataja, kandis õnnetuse hetkel kiivrit.

Politsei kinnitusel oli suusarada praegusele aastaajale ebakohaselt väga kõva, sest suusakeskuses ei olnud ligi kaks nädalat korralikult lund sadanud ning temperatuur oli püsinud null kraadi lähedal.

"Hetkel ei ole veel täpselt selge, mis juhtus. Uurimine jätkub. Küll saame väita, et kiirus oli üheks õnnetuse põhjuseks. Kokkupõrget teise suusatajaga ei olnud, tingimused olid suusarajal head," sõnas Meribeli suusakeskuse päästeüksuse pressiesindaja, vahendab Daily Mail.

Seitsmekordse vormel-1 maailmameistri Schumacheriga juhtus Meribeli suusakeskuses õnnetus 2013. aasta 29. detsembril. Peaga vastu kivi kukkunud Schumacherit hoiti kuus kuud kunstlikus koomas. Kodusele ravile pääses sakslane 2014. aasta septembris.
Koht, kus Schumacher kukkus