Grenoble'i haigla ees antud pressikonverentsil ütles anestesioloog professor Jean-Francois Payen: "Me saame öelda, et ta võitleb oma elu eest. Hindame tema seisundit väga tõsiseks. Me ei saa veel öelda, millega see lõpeb. On veel vara prognoosida, mis juhtuma hakkab."

Schumacher sattus haiglasse eile kohaliku aja järgi kell 11 Meribeli suusakuurortis toimunud õnnetuse järel. 44-aastane sakslane lõi pea ära vastu kivi. Haiglasse jõudes oli ta koomas ning viidi koheselt operatsioonile, mille käigus puuriti tema koljusse auk, et ajust rõhku välja lasta. 

Saksa väljaanne Bild teatas Grenoble'i haigla õdedele ja arstidele kehtestatud mobiilikeelust on, et info vormelilegendi seisundist enneagselt meediasse ei lekiks.

Haigla pressiesindaja: "Neuroloogiline ravi, mida talle tehti, andis meile päris palju informatsiooni. Pidime teda koheselt opereerima, et peast rõhku vähendada. Kahjuks on tal ajus mõned verevalumid."

Professor Payen lisas, et Schumacheri perega, kes tema voodi kõrval viibib, ollakse pidevas ühenduses. Hetkeseisuga ei näinud haigla peaanestesioloog vajadust teiseks operatsiooniks.

Payen ütles, et ilma kiivrita oleks Schumacher praegu juba surnud. "Me arvame, et kiiver aitas, ilma kiivrita me poleks praegu siin," ütles ta ajakirjanike ees.

BBC teatel on tõenäoline, et Schumacher jääb veel mitmeks päevaks kunstlikku koomasse, kuid sündmuste käiku on preagu väga raske ette ennustada.