Michael Schumacher tegi suurepärase stardi ning nagu ta hiljem pressikonverentsil ütles, suuresti tänu paljudele harjutustele talviste testide ajal. Sõidu esimeses pooles püsis Schumacheri tempos vaid Mika Häkkinen, kel õnnestus kohe stardis teisele kohale lipsata, kuid esivedrustuse purunemine viskas exmaailmameistri kummibarjääridesse 26-ndal ringil.

Esimesel ringil lükkas Rubens Barrichello Frentzeni rajalt välja, üritades temast mööduda sisekurvist. Enrique Bernoldi jäi oma Arrowsiga rajakõrvale 3-ndal ringil ning seetõttu toodi välja kollased lipud. Verstappen ja Panis möödusid sel ajal Heidfeldist ning Panis saab peale etapi lõppu selle eest karistada, mis võtab temalt ära punktikoha.

Jacques Villeneuve ja Ralf Schumacher põrkasid kokku ning kanadalase auto tõusis seetõttu lendu ja maandus põhi ees betoonseinas. Selle tagajärjel oli kogu ümbruskond üle külvatud BAR-i ja Williamsi autode tükkidega ning Villeneuve`i autolt pärinev ratas tabas 50-ne aastat austraallasest rajakohtunikku, kes suri sõidu jooksul. Analoogne juhtum leidis aset Monzas eelmisel aastal, kus Paolo Gislimbertit tabas Frentzeni masina küljest irdunud ratas.

Pikka aeega oli rajal turvaauto, sest lisaks hukkunud kohtunikule tuli anda esmaabi veel 11-le inimesele. Jos Verstappen oli ainus, kes otsustas sel hetkel boksi minna uute rehvide ja kütuse järele, kuid strateegiliselt ei olnud talle sellest palju abi.

16-ndal ringil läheb turvaauto boksi nin gsõit läheb taas lahti. Schumacher libiseb pidevalt sekundi kümnendikega Häkkineni eest ära ning Barrichello hakkab omakorda soomlasele kaotama. Frentzen sai mööda Räikkönenist ja Alesist. Button sai 10 sekundit stop-and-go trahvi ning Montoya möödub Fisichellast.

Kuni Häkkineni avariini ei toimu rajal erilisi muudatusi kuni 33 ringil mööduvad Trullist nii Panis kui ka Heidfeld. David Coulthard sõidab mööda Barichellost ning võtab endale teise positsiooni. Järgnevad boksipeatused, kuid esiots jääb muutumatuks. Jarno Trulli lõpetab sõidu 41-l ringil sõites garaaži ning samal ringil annab järgi Montoya BMW mootor.

Irvine möödub meeskonnakaaslasest Burtist ning tõuseb 8-ndaks, kui Michael Schumacher mängib Coulthardiga kassi-hiire mängu ning iga kord kui šotlane saab pool sekundit vahet vähendatud, teeb valitsev maailmameister selle jälle tagasi. Irvine läheb uuesti boksi kütuse järgi ja Frentzen surub Heidfeldile kõvasti peale.

Kolm ringi enne lõppu katkestab Jenson Button ning selleks ajaks on pealtvaatajateks jäänud veel Monotya, Trulli, Hakkinen, Ralf Schumacher, Villeneuve, Marques, Bernoldi ja Mazzacane.

Austraalia GP lõpptulemused:

KNr.NimiTeamKaotus
11. Schumacher MFerrari0
24. CoulthardMcLaren1.717
32. BarrichelloFerrari33.491
416. HeidfeldSauber1:11.479
511. FrentzenJordan1:12.807
617. RaikkonenSauber1:24.143
79. PanisBAR1:02.050
819. BurtiJaguar1 ring
914. VerstappenArrows1 ring
1022. AlesiProst1 ring
1118. IrvineJaguar1 ring
1221. AlonsoMinardi2 ringi
137. FisichellaBenetton3 ringi
148. ButtonBenetton6 ringi
x6. MontoyaWilliams
x12. TrulliJordan
x3. HakkinenMcLaren
x5. Schumacher RWilliams
x10. VilleneuveBAR
x20. MarquesMinardi
x15. BernoldiArrows
x23. MazzacaneProst

Üldseis pilootide arvestuses:

KNimiPunkte
1.Michael Schumacher10
2.David Coulthard6
3.Rubens Barrichello4
4.Nick Heidfeld3
5.Heinz-Harald Frentzen2
6.Kimi Räikkönen1

Üldseid meeskondade arvestuses:

KNimiRehvidPunkte
1.FerrariBridg.14
2.McLarenBridg.6
3.SauberBridg.4
4.JordanBridg.2