Võidusõit oli pingeline, kuna Häkkinenil oli vaja võitu, et püsida tiitlikonkurentsis. Stardis demonstreeris soomlane taas, et kohaltminekus ei ole talle vastast. Schumacher üritas teda küll blokeerida, kuid oponent oli selleks ajaks juba tema kõrval ning Michael oli jäänud stardis kaotajaks.

Häkkinen juhtis sõitu, kasvatades kord oma edu 2.5 sekundini ning seejärel jäädes taas vaid 1 sekundiga suure konkurendi ette. Sõidu otsustavaks momendiks sai teine boksipeatus, millega Michael Schumacher suutis 1 sekundilisest kaotusest jõuda 5 sekundilise eduni.

Pressikonverentsil kommenteeris Michael seda hetke järgmiselt."Mika läks esimesena boksi ning mõtlesin, et jään veel hetkeks välja. Sain paar kiiret ringi sõidetud, kui sattusin mahajääjate kolonni ning kaotasin taas aega. Otsustasin sel hetkel boksi tulla. Ross Brawn seisis stardisirge ääres ja hoidis mind kogu aeg kursis Häkkineni asukohaga, öeldes "It`s looking good". Ootasin kogu peatuse ajal hirmuga seda hetke, et ta ütleb, "it`s not looking good enough", kuid kui olin juba boksidest rajale väljumas, ütles Ross "It`s looking bloody good!"

Mika Häkkineni sõnul tekkis vahe tänu kergele vihmasagarale, mis tuli just vahetult peale tema boksist väljumist. Ilmselt ei olnud rehvid selleks hetkeks veel piisavalt kuumad ning Mika väitel nägi ta tõsist vaeva, et autot teel hoida.

Schumacheri unistus tuua Ferrarile meistritiitel on lõpuks täitunud. Peale 21 aasta tagust Jody Scheckteri poolt toodud tiitlit, tõi euroopa kõige rohkem teeniv sportlane taas tiitli Maranello meeskonnale ning Itaalia rahvale. Viis aastat on Michael olnud tipus ning võidelnud oma kolmanda meistritiitli pärast, kuid ikka tuli midagi vahele. Seekord suure sõidumehe unistus täitus ning kolmas tiitel on juba samahästi kui käes.

Mika Häkkinen võttis oma kaotust kui tõeline tshempion:" Selleks, et olla hea võitja, tuleb osata olla ka hea kaotaja. Loomulikult olen ma pettunud, kuid see ei ole viimane hooaeg mida me sõidame. Arvan, et ka tulevikus on meil ees palju põnevaid võidusõite, kus punkte ja tiitleid jagatakse."

Jaapani GP tulemused:

1. Michael Schumacher Ferrari 1h29’53"435 207,307km/h

2.
Mika Häkkinen
McLaren-Mercedes + 0’01"837 3.
David Coulthard
McLaren-Mercedes + 1’09"914 4.
Rubens Barrichello
Ferrari + 1’19"190 5.
Jenson Button
BMW-Williams + 1’25"694 6.
Jacques Villeneuve
BAR-Honda + 1 ring 7.
Johnny Herbert
Jaguar + 1 ring 8.
Eddie Irvine
Jaguar + 1 ring 9.
Ricardo Zonta
BAR-Honda + 1 ring 10.
Mika Salo
Sauber-Petronas + 1 ring 11.
Pedro Diniz
Sauber-Petronas + 1 ring 12.
Pedro de la Rosa
Arrows-Supertec + 1 ring 13.
Jarno Trulli
Jordan Mugen-Honda + 1 ring 14.
Giancarlo Fisichella
Benetton-Playlife + 1 ring 15.
Gaston Mazzacane
Minardi-Fondmetal + 2 ringi