Mercedes teatas eelmisel nädalal, et lõpetab oma osalemise CART sarjas Ameerikas ning keskendub rohkem F1-e peale. See vabastas asjatundjate arvates umbes 30 miljonit dollarit raha, mis võimaldab veelgi paremini ja põhjalikumalt ette valmistada järgmise aasta McLareni mootoreid.

“F0110K on täiesti uus mootor,” ütles Haug. “Ta on natuke kergem, tugevam ning tema raskuskese on viidud madalamale. Me ei ole veel kunagi nii vara mootorit valmis saanud ning see on meile seekord eeliseks.”

McLareni suurimal konkurendil Ferraril oli uus mootor valmis juba enne hooaja lõppu ning seda kasutati kvalifikatsioonis, kuna ta oli natuke võimsam. Võidusõiduks tõsteti vahele vana mootor, kuna uus vajas veel katsetamist ning keegi ei riskinud punktide kaotsiminekuga.

McLarenil on nüüd samuti võimalus Mercedese uut mootorit põhjalikult testida, enne kui minnakse Melbourne´i etapile. Käesoleval aastal põhjustas Mercedese mootor kahel esimesel etapil Häkkinenile katkestamised. Norbert Haug ütles hooaja lõpus, et ilma nende katkestamisteta oleks McLaren ja Mika tulnud meistriks ning lubas uuel aastal endast kõik oleneva teha, et seda viga vältida. Mootori varajane valmimine on igatahes samm nende lubaduste täitmise poole.