"Mercedes otsustas 2009. aastal, et osaletakse vormel-1 sarjas oma mootori ja oma meeskonnaga. Me oleme jätkamas kuni 2020. aastani, kuni meil on kehtiv Concorde leping. See, mis edasi saab, on selgusetu. Jätkame vaid juhul, kui sari liigub õiges suunas," rääkis Mercedese meeskonna juht Toto Wolff Itaalia väljaandele La Gazzetta dello Sport.

Mercedese võimalikule lahkumisele vihjas ka F1 sarja boss Bernie Ecclestone. "See võib meiega vabalt juhtuda, et näiteks Mercedes ja Ferrari lahkuvad. Kuid ausalt öeldes, kui me suudame võidusõite põnevamaks muuta, siis see polekski nii jube väljavaade," rääkis Ecclestone. "Mercedes lahkub, kui nende töö on tehtud. Varem on ju lahkunud ka Honda, BMW ja Toyota."

Mercedes on F1 sarja võitnud kolmel viimasel aastal. Kui kahel eelmisel hooajal oli võidukas Lewis Hamilton, siis tänavu on enne viimast etappi esikoha konkurentsis veel vaid Nico Rosberg ja Hamilton.

Ecclestone lisas, et lisaks F1 tiimidele on neil lahkujaid oodata ka GP-etappide korraldajate hulgas. "Näiteks Singapur kavatseb veel järgmise hooaja kaasa teha, kuid 2018. aastaks enam lepingut pikendada ei taha. Nad on palju raha sisse pannud ja oma reklaami kätte saanud," selgitas vormeliboss.