Alles novembris rääkisid Mercedese juhid, et kui mehed teineteisega arvestama ei hakka, tuleb viimaste aastate parim sõitjatepaar välja vahetada. On see põnevuse tõstmiseks niisama suu soojaks öeldud või siiras lubadus, igatahes on tiim nüüd plaati vahetanud.

"Me oleme vormel ühe aktsionärid. Spordiala jaoks on oluline hea vaatemäng. Tahame näha rajal palju võitlust. Ja nende meeste vaheline võitlus on tähtis," ütles Mercedese boss Toto Wolff Stuttgartis toimunud meediaüritusel, vahendab Sky Sports.

"Plaanime veidi tagasi tõmbuda ja lasta nendel kahel rajal sotid selgeks teha. Me oleme selle neile võlgu, me oleme selle vormel ühele võlgu. Laskem neil lihtsalt sõita. See teeb küll tiimi elu natuke raskemaks, aga vahel on see lihtsalt vajalik."

Tavapärasest enam oodatakse konkurentsi Ferrarilt, kes ka hooajaeelsetel testisõitudel tõestas, et on talvega kõvasti arenenud. Hamilton usub, et neljanda meistritiitli võitmine ei saa enam nii lihtne olema.

"Ma arvan, et meil tuleb sel hooajal tõsine lahing. Usun, et Ferrari on teinud eelmise aastaga võrreldes märkimisväärseid edusamme. Nad näitasid viimastel testidel vahel uskumatuid aegu. Nad toovad kindlasti esimesele etapile hea paketi kaasa, seega võitlust peaks jaguma ning ma olen selle üle väga põnevil," sõnas Hamilton.

Vormel-1 hooaeg stardib 20. märtsil Austraaliast ehk juba järgmisel nädalavahetusel.