Nimelt oli valitseva maailmameistri autol üles ütelnud mootori kepsulaager. Pikalt juhtinud Hamilton pidi põlema läinud masina 61. ringil tee äärde parkima ja katkestama. Tiim avalikustas, et enne sisepõlemismootori riket oli auto sellega läbinud suhteliselt napid 618 kilomeetrit, vahendab portaal Crash.net.

Detailsemalt kirjeldades tekkis mootoril 15. ehk viimases kurvis õlisurve vähenemine, misjärel see paari sekundiga plahvatas. Tiimi sõnul ei olnud neil varem mingeid vihjeid, et midagi sellist võiks juhtuda.

Hamiltoni autole pannakse eelolevaks nädalavahetuseks peale Singapuris kasutusel olnud mootor, Rosbergile jääb alles Malaisia GP jõuallikas. Küll aga peavad viis Mercedese mootoritarnijat, kes plaanisid sel nädalal mootorit vahetada, ootama, kuni Hamiltoniga juhtunud intsidendi kõik asjaolud on selged, ning jätkama Jaapanis samade jõuallikatega.

Vormel-1 Jaapani GP esimene vabatreening algab Eesti aja järgi reede varahommikul kell 4, teine kell 8, kolmas laupäeval kell 6. Kvalifikatsioon on kavas laupäeval kell 9, põhisõit pühapäeval 8.00.

Hamiltonil on MM-punktitabelis tiimikaaslasest Rosbergist kirjas 26 punkti vähem. Hetkel on sakslane kihutamas oma esimese maailmameistritiitli poole.