Kõik kolm meest olid enne seda eelmise ringi lõpus Verstappenist möödunud ning jäid seejärel talle jalgu. Red Bulli sõitja piirdus seetõttu kvalifikatsioonis viienda kohaga.

"Hoidsime üksteisega ühtlast vahet, kuid ühel hetkel sõitsid Vettel ja kaks Renault’d minust mööda. Nad rikkusid kogu minu eeltöö kiireimaks ringiks. Nad eirasid kirjutamata reeglit, et ringi lõpus ei tehta möödasõite. Eks ma hakkan edaspidi ka ise neile kvalifikatsioonis käkki keerama," kurjustas Verstappen Hollandi meediale antud kommentaaris.

Hiljem väitsid nii Ricciardo kui ka Lewis Hamilton ja Charles Leclerc, et sellist kirjutamata reeglit pole olemas, et kvalifikatsioonis ei või ringi lõpus möödasõite teha.

"Ausalt öeldes ei saa selles osas mingeid kokkuleppeid teha, sest kõigil tiimidel on erinev strateegia rehvide osas," märkis Leclerc.

Hamilton teatas sotsiaalmeedias lihtsalt, et Verstappen eksib, sest sellist reeglit ei ole kunagi olnud. Sama väitis ka Ricciardo.

Hiina GP kvalifikatsiooni võitis Mercedese tiimi piloot Valtteri Bottas oma meeskonnakaaslase Hamiltoni ees. Neid jäi seejuures lahutama vaid 0,023 sekundit. Teises reas on Ferrari sõitjad Vettel ja Leclerc.