Lõppenud hooajal oli noortetiim märkimisväärselt edukas — Martin Rauam võitis meistritiitlid nii N-rühmas kui absoluutarvestuses ja võistkond, mille koosseisu kuulus teise sõitjana Rainer Aus, oli parim klubide arvestuses. Lisaks saavutas Rainer Aus ka üldvõidu Viru rallil, teatab EAL.

Järgmiseks aastaks valiti Rainer Ausi kõrvale möödunud hooaja Eesti meister kuni 2-liitriste autode klassis, 19-aastane Egon Kaur.

Markko Märtin: “Peale nii edukat aastat, mil Martin Rauam tõi võistkonda kaks meistritiitlit ja tiim oli parim võistkondlikkus arvestuses, kujutab uus hooaeg endast uut väljakutset, eriti veel, kui üks sõitjatest uus ja kogenematu. Kuid Egon Kauri meistritiitel näitab tema potentsiaali ja jätkamine neliveolisel autol on tema jaoks loogiline samm edasi. Rainer Aus näitas lõppenud meistrivõistlustel väga head arengut ja õppimisvõimet ning temas on potentsiaali veelgi paremaks areneda. Mul on väga hea meel, et saime aidata Martinil jõuda oma kauaigatsetud eesmärgini, meistritiitlini N-rühmas.”

Rainer Aus: “Lootsin väga, et tiim jätkab ja et jätkub ka meie koostöö võistkonnaga. Minu jaoks oli jätkamine noortetiimis ainuõige valik. Edaspidi on eesmärgiks seni õpitut praktikas veelgi paremini ellu viia ja edasi areneda.”

Egon Kaur: “Pakkumine jätkata oma karjääri noortetiimis oli niivõrd hea ja perspektiivikas, et oleks olnud viga sellest keelduda. Pealegi on neliveolisele autole üleminek loogiline jätk pärast kaheveolistel saavutatud meistritiitlit.”

Martin Rauam: “Esmalt tahaks kindlasti tänada võistkonda, Markko Märtinit ja EALi selle koostöö eest, mis andis mulle võimaluse saavutada endale püstitatud eesmärk võita N-rühma Eesti meistritiitel. See, et meie teed lahku lähevad, on asjade loomulik käik, sest korrata juba hästi tehtut pole mõtet. Minu jaoks tähistas N-rühma meistritiitel ühte verstaposti minu rallisõitja karjääris, kuid nüüd on aeg liikuda oma karjääriga edasi.”

Arno Sillat: “EALi poolt vaadatuna on asi väga edukalt käivitunud. Redel noortele perspektiivikatele sõitjatele kogemuste hankimiseks ja oskuste arendamiseks on püsti pandud. Esimene “linnuke” on ka juba pesast välja lennanud — võistkonnast on tuule tiibadesse saanud Martin Rauam. Edaspidi on tähtis, et saavutatakse järjepidevus noorte sõitjate koolitamisel, kuid liigume siiski edasi samm-sammult ja aasta korraga.”.