“Ma alustasin oma karjääri Ford Escorti roolis Inglismaal toimunud RAC rallil 1973,” ütles 50 aastane Alen. “Kui sellest tuleb minu viimane ralli, siis on igatahes tore lõpetada sama tootjaga, kellega ma ka alustasin. Väga paljud inimesed on küsinud minu käest, kas ma kavatsen veel sõita ja kus seda siis veel parem oleks teha, kui mitte kodurallil?”

Alen on võitnud Soome rallit viiel korral ning kokku on tal WRC etapivõite kogunenud 19. “Minu viimane etapp oligi Soome ralli 1993 ja saab olema vahva siin uuesti sõita. Sport on sellest ajast saadik kõvasti edasi arenenud. Ma olen juba Focus WRC-d testinud ning see on suurepärane auto sõita. Juhitavus ja vedrustus olid väga head ning pidurid olid suurepärased.”

“Mulle meeldivad esimesed kiiruskatsed, aga lõpuosa ootan ma kohe eriti. Igatahes annan ma endast algusest kuni lõpuni maksimumi.”

Aleni autot toetab Soome mobiilioperaator dna ja Karjala õlu. Alenil ei ole kunagi õnnestunud meistritiitlit võita, kuigi 1978 võitis ta FISA pilootide karika, kuid pilootide meistrivõistlused algasid alles aasta hiljem. Suurema osa oma karjäärist sõitis ta Lanciatega, millede hulgas olid nii 037, kui ka Delta Integrale. 1986 oleks ta peaaegu meistriks tulnud, kuid Juha Kankkunen oli tol korral viimasel etapil kiirem.