Juba pärast seitsmendat katset katkestas oma S^koda käigukasti rikke tõttu neljandalt kohalt rootslane Kenneth Eriksson. 81,67 km pikkuse Kerrieri — Seyabei katse 30. kilomeetri kandis purunes avapäeva liidri Tommi Mäkineni Subarul esivedrustus ning tiitlikaitsja oli sunnitud sõidu kuuendalt kohalt pooleli jätma.

46. kilomeetril lakkas töötamast Carlos Sainzi Fordi õlipump ning ka hispaanlase sõit oli sõidetud. Ühe korra varem Safari ralli ka võitnud Sainz oli enne katkestamist kolmandal kohal.

Enne teise päeva viimast kiiruslõiku (73,93 km) on liider Colin McRae (Ford), kelle edu soomlase Herri Rovanperä (Peugeot) ees on 2.56. Kolmandaks tõusis Markko Märtin, kes hõimuvellest jääb maha üle viie ja poole minuti, kuid edestab Citroenil sõitvat rootslast Thomas Radströmi 4.44-ga. Viiendaks kerkis maailmameister Richard Burns (Peugeot, kaotus liidrile 15.28) ja kuuendaks prantslane Sebastien Loeb (Citroen, +18.02).

Kaheksanda kiiruskatse võitis prantslane Gilles Panizzi (Peugeot) Loebi ja Rovanperä ees. McRae oli kuues ja tiimikaaslasele vaid ühe sekundiga kaotanud Märtin seitsmes.