Sato jaoks on tegemist karjääri esimese poodiumikohaga ning ühtlasi on ta teine jaapanlane Aguri Suzuki kõrval, kes F1 sarjas poodiumile jõudnud.

USA GP soojendusringile minnes lakkas töötamast WilliamsF1 piloodi Juan Pablo Montoya auto, kes oli sunnitud boksiteelt varuauto roolis startima.

USA GP sai ootamatu alguse, kui avakurvis toimus kokkupõrge, mille tulemusena katkestas koguni neli pilooti — Jaguar Racingu piloot Christian Klien, Sauberi meeskonna piloot Felipe Massa, Jordani meeskonna piloot Giorgio Pantano ja Minardi piloot Gianmaria Bruni.

Pärast ohutusauto lahkumist katkestas Renault piloot Fernando Alonso, kelle autol purunes stardisirgel rehv — hispaanlase õnneks juhtus see sirgel ning auto ei paiskunud suurel kiirusel seina.

Alonso seinasõidust vaid üks ring hiljem juhtus suur avarii WilliamsF1 meeskonna piloodi Ralf Schumacheriga, kelle auto sõitis stardisirgele väljasõidul seina — õnnetuse põhjus on seni teadmata, kuid õnneks ei saanud sakslane avariis vigastada.

Lisaks kokkupõrgetele ja väljasõitudele olid tehniliste probleemide tõttu sunnitud katkestama Toyota piloot Cristiano da Matta, BAR meeskonna piloot Jenson Button, Sauberi piloot Nick Heidfeld, WilliamsF1 meeskonna piloot Juan Pablo Montoya, Jaguar Racingu piloot Mark Webber ja Sauberi meeskonna piloot Giancarlo Fisichella, mis tähendab, et USA GP finišisse jõudis vaid kaheksa autot.

Neljandana finišeeris Renault piloot Jarno Trulli, kellele järgnesid Toyota piloot Olivier Panis, McLareni meeskonna piloodid Kimi Räikkönen ning David Coulthard ja Minardi piloot Zsolt Baumgartner.

USA GP tulemused:

KOHTPILOOTMEESKONDREHVIDRINGEKAOTUS
1M SchumacherFerrariB731:40:29.914
2BarrichelloFerrariB73+ 0:02.950
3SatoBARM73+ 0:22.036
4TrulliRenaultM73+ 0:34.544
5PanisToyotaM73+ 0:37.534
6RaikkonenMcLarenM72+ 1 ring
7CoulthardMcLarenM72+ 1 ring
8BaumgartnerMinardiB66+ 3 ringi
9FisichellaSauberB69+ 8 ringi
 WebberJaguarM60mootor
 MontoyaWilliamsF1M57must lipp
 HeidfeldJordanB43katkestas
 ButtonBARM26katkestas
 da MattaToyotaM17katkestas
 R SchumacherWilliamsF1M9väljasõit
 AlonsoRenaultM8väljasõit
 KlienJaguarM kokkupõrge
 MassaSauberB kokkupõrge
 PantanoJordanB kokkupõrge
 BruniMinardiB kokkupõrge