Kui Räikköneni mänedžer Steve Robertson teatas, et läbirääkimised Red Bulli meeskonnaga on lõppenud, sai selgeks, et vormelimaailmas austatud soomlast jäävad jahtima vaid kaks meeskonda - Lotus ja Ferrari.

Lotus tahab küll Räikköneni alles jätta, kuid meeskond ei hakka soomlase uue lepingu nimel liiga palju vaeva nägema. Piiratud finantsressursside raames tuleks Räikkönenil arvatavasti leppida kas senise või praegusest lepingust veidi madalama palgatasuga, vahendab Autosport.

Räikkönen tahab küll Lotusesse jääda, kuid on veidi murelik meeskonna rahaprobleemide tõttu, mille pärast jäi soomlasele vahepeal palgaraha maksmata.

Lotuse meeskonna tiimijuht Eric Boullieri sõnul on olukord keeruline. "Kimi on suurepärane täiendus meie meeskonnale. Ilmselgelt on ta väga hea sõitja ja kõik teavad, kui hea ta on. Ma tahaks ta meeskonda alles jätta, kuid ainult õigetel tingimustel. Kui me ei saa Kimit endale majanduslikel põhjustel alles jätta, siis ma pigem loobun temast," ütles Boullier.

Lotuse meeskond loodab, et uus koostööleping Infinity Racing investeerimisgrupiga tagab meeskonnale piisaval määral raha, et Räikkönen alles jätta.