Red Bulli vormelitiim teatas pärast Mercedese sõitjate Hamiltoni ja Nico Rosbergi ülekaalukat kaksikvõitu Austraalias, et nad võivad F1-st lahkuda, kui kuninglik vormelisari ei suuda Mercedese domineerimist piirata. Red Bulli asus toetama ka vormeliboss Bernie Ecclestone, kes väitis, et sari vajab taseme ühtlustamiseks reeglimuudatusi.

Hamilton sellise lähenemisega ei nõustu. "Vormel-ühes pole kunagi olnud sõitjat, kes oleks tulnud maailmameistriks ilma hea masinata. Mina vähemalt ei mäleta sellist asja," sõnas 30-aastane inglane väljaandele The Telegraph.

Hamilton meenutas, et näiteks neljal aastal järjest maailmameistriks tulnud Sebastian Vettel juhtis toona konkurentsitult kõige kiiremat masinat.

"Istusin pärast sõitu Sebastiani [Vettel] kõrval ja ütlesin: "Sebastian, sa tegid seda neljal aastal. Sa olid teistest neli aastat järjest 30 sekundit ees. Nüüd ma tean, mida sa pidid toona tundma." Temal ei olnud siis kedagi kõrval tagant sundimas. Minul on vähemalt meeskonnakaaslane, kellega ma tõesti kihutan võidu. Pean kogu aeg kiiremaks saama, et väga-väga heast konkurendist parem olla. Nii F1 toimibki," selgitas Hamilton.

Inglane lisas, et võidaks kõiki ka võrdse masinaga sõites. "Minu mõtetes ei ole mingit kahtlust, et mis kohal ma lõpetaksin, kui kõik sõidaksid sama masinaga. Inimesed võivad oma arvamuse ise kujundada, aga see ei ole minu jaoks oluline," teatas Hamilton enesekindlalt.