Hamilton mängis telefoniga neljapäeval võistlusnädalavahetuse eelsel pressikonverentsil, filmides ennast ja kaassõitjaid erinevaid loomanägusid kujutavate filtritega. Juurde kirjutas kommentaariks "See s*** tapab mu."

Hiljem, kui video juba meedias aktiivselt ringlema hakkas, täpsustas ta oma Twitteri kontol, et Snapchati lõik pidi olema "lõbus" ning "sugugi mitte lugupidamatu", vahendab portaal ESPN F1.

Kuna Mercedese pilootidele reedel pressiminuteid ette nähtud pole, tahtsid mitmed kirjutava meedia esindajad laupäeval ajasõidu järel Hamiltoniga juttu puhuda. Mercedese ruumide taga oodanud reporterid küsisid sealt väljunud Hamiltonilt, kas ta sooviks oma mõtteid nendega jagada, kuid britt ütles: "Jah, tegelikult küll ning see pühib ilmselt naeratused teie näolt. Ma ei ole tegelikult siin, et teie küsimustele vastata. Otsustasin nii."

"Kogu lugupidamise juures... Paljud teist on olnud minu suhtes toetavad ning loodetavasti tunnete ennast ära, aga teised, kahjuks, lõikavad teatud asjade pealt kasu. Kui te arvate, et see asi [neljapäeval] oli lugupidamatu, siis see polnud tõesti mu eesmärk. Tegin vaid natuke nalja. Palju lugupidamatum oli aga see, mida te kirjutasite ning see paneb mind olukorda, kus mu otsused mõjutavad ka neid, kes on seisnud minu taga. Seega ma ei plaani enam sellistel üritustel siin osaleda. Minu vabandused ja loodan, et te naudite ülejäänud nädalavahetust."