Meeskond olevat juba pikemat aega võlgu soomlasele ja ei olnud suutnud Räikköneni veenda, et järgmisel hooajal on masin konkurentsivõimeline, vahendab Autosport.

"Vahetasin tiimi lihtsalt rahaliste põhjuste pärast. Ma ei ole saanud palka kätte. Kokkuvõttes valitseb Lotuses kehv olukord," tunnistas Räikkönen, kes võinuks sobivate tingimuste korral vabalt ka Lotuses jätkata.

"Lotuse juhtkond teab väga hästi, missugustel tingimustel nad oleksid mind saanud endale hoida. Kui nad oleksid täitnud neid tingimusi, ei oska ma öelda, mida ma oleks teinud, kuid praegu olen ma enda otsusega rahul," selgitas Räikkönen.

Autospordi andmetel on soomlane enda põhipalga saanud suuremas jaos kätte, kuid edukate kohtadega kaasnevad boonussummad on soomlasele üle kandmata.

Räikkönen arvab, et järgmisel hooajal suudab ta Ferraris näidata tunduvalt paremaid esitusi. Fernando Alonsoga ühes meeskonnas olemine soomlast ei heiduta. "Ma ei näe mitte ühtegi põhjust, miks meie koostöö ei peaks sujuma. Oleme ju mõlemad kogenud ja teame, mida me rajal teeme. Me ei ole enam 20-aastased nolgid," sõnas Räikkönen.