Kolmapäeval teatasid prantsuse õigusametnikud Ferrari võistkonnale, et neil pole piisavat alust algatada eelarvepiirangu üle tõsist kohtuprotsessi, vahendab sponest.ee

See tähendab, et kõik jääb nii nagu praegune ajakava ette näeb ning meeskonnad peavad otsuse järgmise aasta osas langetama enne 29. maid, mil on viimane tähtaeg avalduste esitamiseks.

Ferrari läks Pariisi kohtusse, kuna nende arvates rikkus FIA tehnilist vetot, mis oli antud itaalia võistkonnale tehnikareeglites läbiviidavateks muudatusteks.

Samas oli FIA teisel arvamusel ning nende sõnul polnud veto enam kehtiv ja Ferrari ei suutnud saadaval olnud võimalusi õigekäeliselt kasutada.

Kohut teavitati veel, et järgmise nädala avalduste tähtaja kehtestamine on oluline uute võistkondade tuleviku kindlustamisel, kelle jaoks peab kõik väga vara paigas olema.

Ferrari on ühinenud mitme teise praeguse meeskonnaga, kes ei esita 2010. aasta vormel-1 maailmameistrivõistlusel osalemiseks avaldust, kuna peetakse reeglimuudatusi sobimatuteks.