"Ma ei mõista, mis juhtus Verstappeniga ja miks ta karistada sai," sõnas Räikkönen, kui ta ootamatult autasustamisele kutsuti, vahendab F1Today.

Räikkönen lasi USA etapi viimasel ringil Verstappeni mööda ja lõpetas neljandana, kuid kuna hollandlane ületas möödasõitu tehes kõigi nelja rattaga rajajoont, määrati talle 5-sekundiline ajakaristus.

"Tundsin, et katan seda kurvi piisavalt, ent järsku oli ta minu kõrval ja veel sellisel suurel kiirusel. Mõistagi olin möödasõidu järel pettunud, kuid leppisin tõsiasjaga, et jäin neljandaks," lisas soomlane.

Ka Red Bulli tiimijuht Christian Horner rääkis ajakirjanikele, et Räikkönen oli poodiumile pääsemise järel üllatunud. "Kohtunikud võiksid enne otsuste langetamist sõitjate arvamused ära kuulata. Meie oleme keerulises olukorras, sellise asja eest ei saa protesti esitada," märkis Horner.

USA-s kohtunike hulka kuulunud endine vormelisõitja Mika Salo leidis aga, et žürii ei saanud teistsugust otsust langetada: "See oli lihtne ja selge olukord. Polnud mingit kahtlust, sest Max ületas terve masinaga rajajoont."

Austini etapi võitis üldliider Lewis Hamilton, kes kasvatas oma üldedu teisena lõpetanud Sebastian Vetteli ees juba 66-punktiliseks. Hooaja lõpuni jääb kolm etappi.