Oma debüüdi tegi soomlane 2011. aastal Sauberi meeskonnas. 2010. ja 2011. aasta hooaja vahele jätnud Räikkönen on praegu lõpetamas oma 17. hooaega kuninglikus sarjas. Alfa Romeo ridades sõitev soomlane hoiab praegu üldarvestuses 14. kohta. Ühtlasi on 40-aastane Räikkönen praegu vanim sõitja sarjas. Võrdluseks, noorim piloot Lando Norris (McLaren) oli soomlase debüüdi ajal vaid 15 kuu vanune.

"Ma arvan, et ma poleks uskunud inimest, kes oleks mulle karjääri alguses öelnud, et võistlen vormel-1 sarjas 40-aastaselt," rääkis Räikkönen portaalile Yahoo. "Toona oli mul eesmärgiks lihtsalt võimalikult pikalt sarjas püsida. Midagi garanteeritud ei olnud."

"Jah, ma sõlmisin 2001. aastal kolmeaastase lepingu, aga see oli karjääri algusfaas ning mu eesmärk oli lihtsalt näha, kuidas mul minema hakkab," jätkas soomlane. "Isegi 27-28-aastaselt poleks ma arvanud seda, et siiamaani võistlen."

"Ma olin kaks aastat eemal sellest ning kui ma poleks seda teinud, siis ma praegu enam ei sõidaks. Mul oli selleks hetkeks villand saanud F1-st ja mitte sõitmise, vaid sealse poliitika tõttu."