Räikkönen asub hetkel MM-sarjas viiendal kohal, jäädes kaasmaalasest Valtteri Bottasest (Williams) maha ühe punktiga ja tänavu kolm etappi võitnud Ferrari tiimikaaslasest Sebastian Vettelist juba 131 punktiga.

"Üsna keskpärane, pean ma ütlema," hindas Räikkönen oma hooaega, vahendab motorsport.com.

"Parem kui eelmine aasta, kuid siiski kaugel sellest, kus ma peaksin olema. Meeskond on eelmise aastaga võrreldes sammu edasi astunud, kuid me pole siiski õnnelikud. Kuid selline on elu ja uuel hooajal proovime uuesti," rääkis Räikkönen.

Kui Vettel on tänavu pääsenud poodiumile 13 korda, siis Räikkönen on seda suutnud vaid kahel korral.

"Kui ma ei suuda viiel etapil lõpetada, siis ei ole lootustki väga kõrgel olla," sõnas soomlane, lisades optimistlikumalt: "Ma olen kindel, et suudame paremaks saada ja paremini esineda."

Küsimusele, kas Ferrari on uuel hooajal suuteline MM-tiitli eest heitlema, vastas Räikkönen: "Nagu ma ütlesin, me anname endast parima ja loodetavasti on see piisav, et MM-tiitli konkurentsi sekkuda."

Tänavuse aasta maailmameistritiitli on juba kindlustanud Lewis Hamilton Mercedesel, teisel kohal on inglase tiimikaaslane Nico Rosberg. F1 sari lõpeb sel nädalavahetusel sõidetava Abu Dhabi etapiga.