“On tõsi, et suured tiimid tahavad kah endale parimaid piloote,” tõdes Sauber. “Loomulikult ei tahaks oma pilootidel lasta ära minna, see teeb tiimi rahutuks ja on väga kurnav kogemus, nagu me seda Kimi Räikköneniga nägime.”

Kuigi Sauber oli pettunud Kimi kaotamise tõttu, märkis ta, et ei oleks kuidagi suutnud McLareniga võrdset pakkumist teha.

“Alguses ma olin täiesti Kimi lahkumise vastu. Aga ei saa kinni hoida pilooti, kes on oma otsuse juba teinud. Võimalus sõita järgmisel aastal tiitli peale pööras Kimi pead. Aga hoolimata sellest, et läbirääkimised McLareniga olid rasked, toimusid need kõik reeglite kohaselt.”

Räikköneni asemele tuleb järgmisel aastal brasiillane Felipe Massa ja kuigi temalt oodatakse palju, ei saa teda siiski Sauberi arvates Kimiga võrrelda.

“Massa kohanes väga hästi testidel nõudlikul Mugello ringrajal. Massa tuleb samast koolist, kust Kimigi, aga neid ei saa omavahel võrrelda. Kimi on jahe nagu tema kodumaa Soome kliima ja Massal on Lõuna Ameerika temperament.”

Sauber edestas sel aastal mitmeid suuremate eelarvetega tiime nagu Jordan, BAR, Renault ja Jaguar, kuid järgmisel aastal saab neljanda koha kaitsmine olema väga raske.

“Meie järgmine ülesanne on neljandat kohta kaitsta. See saab olema väga raske. Järgmisel aastal pretendeerivad sellele neli tehasetiimi ja nendel on väga kõva surve peal ja nad teevad kõik selleks, et meist mööda saada.”.