Mullu Euroopa vormel-3 sarja üldarvestuses teisena lõpetanud Ticktum osales tänavu Jaapani Super Formula sarjas Team Mugeni sõitjana. Noorel britil oli aga esimesest kolmest etapist näidata vaid üks teenitud punkt.

Kehvade tulemuste tõttu otsustas Ticktumi oma kohast vabastada Team Mugen ning täna teatas Red Bull, et Ticktum ei ole enam nende noorteprogrammi sõitja. Red Bull ametlikku kinnitust veel saatnud pole, aga noorteprogrammi juht Helmut Marko tunnistas Saksamaa portaalile Speedweek, et Ticktum enam nende programmi ei kuulu.

Ticktumi eesmärk oli koguda piisavalt superlitsentsi punkte, et teenida võimalus osaleda juba tulevasel hooajal F1-s Toro Rosso ridades. Tänavu õnnestus britil juba osaleda kahel vormel-1 testipäeval, kui ta sai Red Bulli F1 masinat testida Bahreinis ja Hispaanias.

Pärast Ticktumi kukutamist on Red Bulli noorteprogrammis üheksa sõitjat, kelle hulka kuulub ka 18-aastane Jüri Vips. Vips osaleb teatavasti tänavu vormel-3 sarjas ning on taas stardis juba sel nädalavahetusel, kui toimub Austria GP.