Sel nädalavahetusel peetakse kuues F3 etapp Belgias Spa ringrajal, kus Vips eelmisel aastal Euroopa F3 sarjas napilt poodiumikohata jäi (kohad: 6., katkestamine, 4.).

"Ei ütleks, et mul seal väga head mälestused oleks. Võitlesin eelmisel aastal ikkagi võidu peale. Head mälestused selles mõttes, et kiirus oli hea ja rada mulle üldiselt sobib," ütles Vips, võrreldes Spa ringrada nõudlikuse poolest Silverstone'i ja Hungaroringiga, kus peeti viimased kaks F3 etappi. "Kiiretes kurvides on ajavahed kerged tekkima. Lihtne on seal nii aega kaotada kui ka võita. Hea autoga saab sõitja seal päris suure vahe teha."

Hetkel pole Vipsil aga vähimatki aimu, kuidas Hitech GP tiimi autod Spa ringrajale sobivad ja kui kiired konkurentidega võrreldes on. "Ei oska öelda. Kvalifikatsioonis näeb. Muudame seadistust iga sessiooni järel, sest rajaolud muutuvad pidevalt. Meeskond on viimased paar etappi head tööd teinud, seega arvan, et meil peaks ka Belgias hästi minema. Ei näe põhjust, miks see nii ei võiks olla," sõnas ta.

F3 hooaja punktiseisule mõtlemisega Vips end veel liigselt ei koorma. Venelasel Robert Schwartzmanil (Prema) on liidrina koos 124 silma, eestlasel 112. Kolmas on indialane Jehan Daruvala (Prema) 104 punktiga. Ühelt etapilt on võimalik maksimaalselt teenida 48 punkti, kuid pühapäevase teise sõidu (nimetatakse ka sprindisõiduks, sest punkte jagatakse vähem - toim) TOP 8 jaoks ümber pööratud stardijärjestuse tõttu pole kellelgi veel õnnestunud täiuslikku tulemust teha.

"Üritan enda tööd teha nii hästi, kui saan. Ma ei sea endale eesmärke, et pean etapi lõpuks olema kokkuvõttes mingil kindlal kohal. Eks lõpuks ole näha, millised tulemused tulevad," sõnas Vips.

Teisipäeval kirjutas ajakiri Autosport taaskord, et Vips on järgmise aasta Toro Rosso F1 tiimi sõitjakohta silmas pidades järjekorras esimene, sest vaid temal võib hooaja lõpuks olla F1 etapil startimiseks koos vajalikud superlitsentsipunktid. Spas kihutavad Toro Rossodega Red Bullist kehvade tulemuste tõttu tütartiimi tõstetud Pierre Gasly ning samuti erinevad vangerdused üle elanud Daniil Kvjat. Kõige suuremas ohus on tuleval aastal siiski Gasly koht.

Vips tunnistas, et luges seda artiklit isegi. "Nägin. Lugesin. Aga see ei mõjuta mind. Tore on. Aga ei, ma ei tea midagi rohkemat. On teada, et kui sul tugevas sarjas hästi läheb, siis hakatakse sinust kirjutama. Üritan seda ignoreerida, sest see võib mulle päris suureks segajaks olla. Teen need kolm etappi ära ja eks siis vaatab edasi, mis saab," üritab Vips säilitada külma pead.