Alonso lõpetas Monaco GP neljandal kohal ja avaldas pärast võistlust nördimust Pirelli suunas. "Kui nad annavad meile normaalsed rehvid väljapaistva haarduvusega, kuluvad need ära kahe või kolme ringiga. Kuid kui nad annavad meile kõvemad rehvid, kuluvad need ära kaheksa või üheksa ringiga, aga masinad liiguvad see-eest märgatavalt aeglasemalt," ütles Alonso.

Mitmekordse maailmameistri kriitika ühtib teiste sõitjate arvamusega. Force India piloot Sergio Perez väitis, et tänavused rehvid on "häbiväärsed", sest suuresti tänu nendele on vormel-1 sarja nõrgimad autod aeglasemad GP2 võistlussarja tippmasinatest.

Alonso sõnul peab Pirelli enda rehviarendusele rohkem rõhku pöörama. "See olukord pole mugav mitte kellegi jaoks. Kahjuks on need sekeldused kestnud juba varsti neli aastat," lausus Alonso.

Pirelli eesmärgiks vormel-1 sarja tulles oli pakkuda rehve, mis kuluvad ära ruttu, et sundida meeskondi tegema rohkem boksipeatusi. Need omakorda tõstavad F1-sarja juhtide sõnul võistluste põnevust. Sel aastal on Pirelli otsustanud kõvemate rehvide kasuks, sest firma oli mures vormelite uute mootorite pärast.