Möödunud laupäeval 26. veebruaril toimusid Võrus Tamula järvel jäärajasõidu võistlused mootorratastele. Igas masinaklassis peeti kaks võistlussõitu.

Krossinaelu kasutavad 125 ja 500 kuupsentimeetriste masinaklassi võistlejad startisid koos ja siin näitas oma meisterlikust Saku motoklubi võistleja Edik Kuusk edestades mõlemas stardis suurtel tsiklitel sõitjaid Toomas Triisat Yamamoto RC-st ja motoklubi Sinilind sõitjat Taavi Nassarit.

Jääpiike kasutav masinaklass tõi kokku meie parimad sõitjad ringrajalt ja supermotost. Lühikesel ja tehnilisel rajal suutis kõige stabiilsemalt mõlemad sõidud sõita Hanno Velt, edestades kokkuvõttes Tarmo Räbovõitrat ja Martti Sulengot. Pühapäeval 27. veebruaril peeti jäärajavõistlus Saadjärvel Äksis. Sellel võistlusel oli rada pikem ja laiem ning kogu võistluste formaatki teine. Nii krossinaela kui jääpiiki kasutavad 125-sed ja 500-sed tsiklid startisid koos. Võistluste pikkuseks oli ühel suunal viis ringi. Pärast finišit anti kohe uus start — viis ringi teistpidi. Pärast üürikest pausi järgnes jälle viis ringi ühel ja viis teisel suunal. Nelja stardi kokkuvõttes saavutas ülekaaluka võidu kahaliku klubi Äksi MC võistleja Karl Pärtelpoeg. Teise koha sai Marko Männi Motoextreme’st ja kolmanda Hanno Velt.

125 kuupsentimeetriste tsiklite arvestuses kuulus esikoht Edik Kuusele, kes pikal rajal siiski suuremate tsiklite vastu seekord ei saanud.

Järgmisel nädalavahetusel, 5. märtsil, peetakse Eestis esmakordselt nelja tunni pikkune kestvussõit Saadjärve jääl, kus igas meeskonnas kaks sõitjat ja üks mootorratas, mida kasutatakse vaheldumisi.

Pühapäeval 6.märtsil toimub võistlus aga Pärnu jõel.