Igal juhul oli mullune debüütralli Jaapanis korraldajatele edukas. Tokachi regioonis, Jaapani kõige põhjapoolsemal saarel Hokaidol, peetav ralli on edasiarendus kunagisest Hokaido rallist.

Jaapani ralli lahtise kruusaga teekate sarnaneb Uus-Meremaa omale. Kitsad metsavaheteed aga võivad kohati väga kiired olla.

Jaapan on rallispordiga seotud olnud juba ammu enne ralli maailmameistrivõistluste kalendrisse kandmist. Toyota, Mitsubishi, suzuki, Mazda, Subaru ja Suzuki — kõigi puhul on tegu Jaapani meeskondadega, kes ralliajaloos ilma teinud.

Ralli kogupikkuseks on 350,18 kilomeetrit. Esimene kiiruskatse algab reedel kell 00:33.

Citroen

Sebastien Loeb läheb Jaapanisse tiitli järele, mis Suurbritannias tema oma vabal tahtel saamata jäi. Loeb ei tahtnud niimoodi võita. Ilmselt läks Märtini ja Parkiga juhtunud õnnetus talle tõsiselt hinge ja seetõttu lubas ta Jaapanis pingutada vaid nii palju, kui tiitli võtmiseks vaja. Loeb peab selleks saama kuus punkti.

Lisaks Loebile stardib Citroeni meeskonnas Suurbritannias lõpuks teise koha kirja saanud Francois Duval.

Ford

Fordis tulevad starti Toni Gardemeister ja Roman Kresta, kes üritavad nii individuaalset kui meeskondlikku punktiarvet võimalikult palju suurendada.

Samuti nagu teised meeskonnad, leinab ka Michael Parki mullune kodumeeskond ja üks Märtini järgmise aasta võimalikke lepingupartnereid hukkunud kaardilugejat.

Peugeot

Marcus Grönholm ja Daniel Carlsson on samuti ühed paljudest, kes sel nädalavahetusel Michael Parki leinavad. Grönholmi jaoks teeb asjad eriti raskeks fakt, et ta oli õnnetuse hetkel Parki lähedane meeskonnakaaslane.

Carlsson asendab rallil Markko Märtinit ja ta on lubanud hukkunud Parki mälestuseks korraliku tulemuse välja sõita.

Subaru

Subaru esisõitja Petter Solberg on üks vähestest, kes on tunnistanud, et sooviks võtta Jaapani rallilt võidu. Ka Suurbritannias tunnistati Solberg Loebi teenitud karistuse tõttu võitjaks.

Solbergi kõrval läheb Jaapanisse Subaru meeskonnale punkte korjama Chris Atkinson.

Škoda

Škoda jaoks on Jaapani ralli tundmatu territoorium, mida alles hakatakse avastama. Škoda roolis on Jaapanisse sõitma kutsutud Mikko Hirvonen, kellel kogemus Kaug-Idas toimuvalt võistluselt olemas.

Lisaks temale tuleb starti Škoda esisõitja Armin Schwarz.

Mitsubishi

Mitsubishi esisõitja Harri Rovanperä loodab Jaapanis poodiumile pääseda, kinnitades, et autol on selleks potentsiaali.

Lisaks soomlasele tulevad starti Gilles Panizzi ja Gigi Galli, kellest hakkab meeskondlikke punkte koguma esimene.

Delfi Autolehe esikaheksa ennustus:

1. Petter Solberg

2. Francois Duval

3. Sebastien Loeb

4. Marcus Grönholm

5. Daniel Carlsson

6. Harri Rovanperä

7. Chris Atkinson

8. Mikko Hirvonen

Edukat ja õnnetustevaba rallit kõigile sõitjatele, head kaasaelamist rallifännidele!