Kuningliku vormelisarja avaetapil said Mercedesed kaksikvõidu - Valtteri Bottas edestas Lewis Hamiltoni - ning Red Bull kolmanda koha (Max Verstappen), samas kui Ferrari pidi piirduma kõigest neljanda ja viienda kohaga.

Itaalia ajaleht La Gazzetta dello Sport oli eriti pettunud, et Ferrari debütandil Charles Leclercil ei lubatud lõpuringidel Sebastian Vettelit rünnata. "Leclercil tundus olevat rohkem energiat ning ta tunnistas, et pidi lõpuringidel oma kohta lihtsalt hoidma. See on veider, sest Vettel oli nõrk," kirjutab väljaanne.

Sky Sports Italia ajakirjanik Mara Sangiorgio leiab, et Ferrari peaks juba tõsist häirekella lööma. "Kumbi Ferrari sõitja ei suutnud Austraalias leida õiget rütmi ega kiirust. SF90 oli hädas terve nädalavahetuse. Ferrari juhid peavad tõsist tööd tegema, et tehnilistele ja vahest isegi suurematele probleemidele kiiresti lahendus leida," kirjutas Sangiorgio.

F1 ajakirjanik Lawrence Barretto leidis, et kui Mercedese sõitja Valtteri Bottas oli avaetapi suurim võitja, siis Ferrari ilmselt suurim kaotaja.

"Ferrari oli sellel nädalavahetusel väga kõva kandidaat suurima kaotaja tiitlile. Sebastian Vettel tunnistas, et Ferrari oli aeglane. See on tõsi, sest võitjale jäädi alla ligi minutiga - see on kohutavalt suur vahe," kirjutas Barretto F1-com-is.

Ferraril on vigade paranduseks aega kaks nädalat, sest teine etapp peetakse Bahreinis juba 31. märtsil.