Campos soovis F1-ga liituda juba 2010. aastal, kuid ei saanud tiimi sponsoreerinud organisatsiooniga kokkuleppele. Viimasel hetkel otsustas rahastaja hoopis lüüa käed HRT-ga, mis osales F1 sarjas vaid kolm aastat.

Mitmete vormel 1, vormel 2, vormel 3 ja vormel E pilootidega koostööd tegev agentuur MIM (Monaco Increase Management) väljastas täna pressiteate, milles avaldatakse soovi koostöös Camposega kahe aasta pärast üle F1 lävepaku astuda.

Pressiteates mainitakse, et esimene kohtumine F1 bossi Chase Careyga leids aset tänavu 11. mail Hispaania GP ajal Marcelonas, pärast seda kohtuti juba sarja tegevdirektori Ross Brawniga 15. mail ja 31. juulil. Nende kohtumiste käigus saadi aru, et Hispaania meeskond Campos võiks täita Fernando Alonsost F1-e jäänud tühimiku ning tuua spordialale juurde Hispaania fänne ja aidata kaasa sealse telepubliku kasvule.

Campose juhatuse esimees Salvatore Gandolfo ja tiimi asutaja Adrian Campos on hiljuti meeskonna tehniliseks direktoriks palgnud Peter McCooli ja aerodünaamika osakonna juhiks Ben Woodi. McCool oli 2000-ndate aastate keskel seotud Super Aguri meeskonnaga ning Wood on aerodünaamika bossina töötanud Prosti ja Mercedese tiimides.

2016/2017 hooajal F1-s sõitnud Wehrlein ja hetkel Jaapani Super Formula sarjas kihutav Palou on mõlemad MIM-i tiiva all.

Campos osaleb hetkel vormel 2 ja vormel 3 sarjas. Nende parim piloot Jac Aitken, kes on ühtlasi Renault' F1 tiimi testisõitja, hoiab F2 sarjas kokkuvõttes viiendat kohta.

Vormel 1-ga pole uusi tiime liitunud alates 2016. aasta Haasi debüüdist. Sarja uued omanikud Liberty Mediast on huvitatud uute meeskondade kaasamisest, mille soodustamiseks viiakse 2021. aasta reeglitesse sisse mitmeid tiimide eelarveid kärpivaid muudatusi.

Campose soovidele räägib aga vastu Brawni augustikuine avaldus, milles ta ütles, et tema hinnangul pole ükski võimalik uus tiim valmis F1-ga liituma enne 2022. aastat.

"Üllatavalt suur hulk tiime on huvi üles näidanud," ütles Brawn Belgia GP-l Sky Sportsile. "Aga me oleme nendele tiimidele öelnud, et las tulla kõigepealt uued reeglid ja las olukord stabiliseerub. Laskem meil kõik korralikult käima saada, enne kui me uute tiimide poole vaatame."