“On korrektne öelda, et Kimi sõitis väga hästi sel hoojal. Aga üldjuhul olin ma tugevam temast nii kvalifikatsioonides, kui ka sõitudes,” arvas Heidfeld. “Tõde on see, et tema ümber oli väga suur meediamull. Ma oarvan, et ta lööb läbi, aga ma hindan ennast paremaks sõitjaks kui tema.”

Samas tunnistas Heidfeld, et Räikköneni noorus köitis ilmselt McLarenit. “Ma arvan, et see oli üks põhjustest, sest arvestades, et tegemist oli tema esimese hooajaga, sai ta väga hästi hakkama.”

Heidfeld ei oska hetkel veel hinnata oma järgmise aasta partnerit Felipe Massat. “Ma loodan, et ta on võimeline õppima autot seadistama. Samas ma loodan, et ta on väga kiire, kuid loodetavasti üks sajandik aeglasem kui mina.”

Heidfeld on seda meelt, et neljanda koha kaitsmine käib järgmisel hooajal Sauberile üle jõu. “See saab olema väga raske. Teoreetiliselt on see võimatu. Paljudel tiimidel on oluliselt suuremad võimalused sellele kohale jõudmiseks. Neil on suurte autotöösturite tugi. Samas õnnestus see meil sel hooajal ja meie eesmärgiks peab olema tipus jätkamine. Kahjuks või õnneks ei saa F1-s midagi ette ennustada, seetõttu see ongi nii põnev.”

Kuigi Heidfeldil on leping Mercedesega, ei tea ta veel, kus meeskonnas ta 2003 aastal sõidab, kui Sauberi leping läbi saab.

“Mul on kehtiv leping järgmiseks hooajaks. Aga loomulikult on minu eesmärgiks liituda tippmeeskonnaga, kus ma saaks maailmameistriks. Parim võimalus oleks, kui kõik see võiks juhtuda Sauberis.”.